Vyriausybė pritarė, kad Sveikatos apsaugos ministerijos  Ekstremalių sveikatai situacijų centras (ESSC) būtų perkeltas į Kauną. Taip tikimasi užtikrinti nacionaliniu mastu geografiškai efektyviausią ir tinkamai koordinuotą pasirengimą ekstremalioms situacijoms.

Šis sprendimas, SAM nuomone, leis sumažinti ESSC veiklos riziką, susijusią su galimomis geopolitinėmis grėsmėmis. Taip pat leis optimizuoti reagavimo į ekstremalią sveikatai situaciją laiką.

Nuspręsta, kad ESSC į Kauną, į valstybei nuosavybės teise priklausančias patalpas, turėtų būti perkeltas iki 2020 m. liepos 1 d., dalį etatų paliekant Vilniuje. Šie pakeitimai nepareikalautų papildomų biudžeto lėšų ir leistų optimaliai įgyvendinti, stiprinti ir plėsti ESSC funkcijas.

Sprendimas priimtas įvertinus argumentus, kodėl ekstremali situacija turi būti valdoma iš vidurio Lietuvos. Tuo tikslu vyko darbo grupės susitikimas, kuriame dalyvavo Lietuvos kariuomenės Gynybos štabo, Lietuvos Respublikos grėsmių valdymo ir krizių prevencijos biuro, Lietuvos kariuomenės Dr. Jono Basanavičiaus karo medicinos tarnybos bei Mobilizacijos ir pilietinio pasipriešinimo departamento prie Krašto apsaugos ministerijos atstovai.

Parengta pagal SAM

Į viršų