Krepšinis, pergalės laurai pasaulio fitneso ir kultūrizmo čempionate, akrobatiniai triukai, breikas, asmeninio tobulėjimo konsultavimas – 27-erių Viktorui Topol neįgaliojo vežimėlis tobulėti netrukdo.

Patyčios nesužlugdė
„Vos tik man gimus, tėtis išsigando neįgalaus sūnaus naštos ir paliko mamą vieną. Tačiau ji nuo pat mažens mane auklėjo taip, kad niekada nesijausčiau, jog esu „kitoks“, silpnesnis ar kažkuo skiriuosi nuo kitų žmonių, nes visuomet buvau tarp „sveikųjų“, dariau tai, ką noriu, nebuvau uždarytas namuose. Net ir tuomet, kai nenorėdavau, mama ragindavo būti su bendraamžiais kieme, todėl patyriau tikrą vaikystę, niekada nesijaučiau izoliuotas, todėl šiandien esu socialiai aktyvus ir nemėgstu sėdėjimo namuose“, – pasakoja V. Topol.

Išbandymai mokykloje
Kas yra negalia, vaikinas suprato pradėjęs lankyti mokyklą. „Patyčios tapo mano kasdienybe, bet  jos mane ir užgrūdino. Tuomet atradau ir labai man padėjusią literatūrą apie saviugdą, savianalizę, požiūrio keitimo metodus ir laiko planavimą. Sukaupęs daugybę žinių apie tai, kaip valdyti emocijas, susikoncentruoti, kaip pasiekti gyvenimo tikslų ir juos planuoti, tapau ne tik pasaulio fitneso ir kultūrizmo čempionu, bet ir dalyvavau „Lietuvos talentuose“, kur visiems įrodžiau, kad sėdėdamas neįgaliojo vežimėlyje taip pat gali šokti hip hop‘ą,“ – dalijasi Viktoras.

Įkvepia kitus
Apie tai, kaip keisti požiūrį, pajudėti iš beviltiškos ir sunkios situacijos ir kaip jas sukontroliuoti, nenuleisti rankų ir siekti tikslo toliau – šiandien V. Topol dalijasi su šimtais kitų žmonių. Viktoras šiuo metu studijuoja Vytauto Didžiojo universitete karjeros ir profesinio konsultavimo studijų programoje bei dirba karjeros bei asmeninio tobulėjimo konsultantu.

Parengta pagal Dirbančių neįgaliųjų asociaciją

Į viršų