Lietuvos vyrų golbolo rinktinė turi naują vyriausiąjį trenerį. Juo tapo 33-ejų vilnietis Klaidas Janeika. Specialistas su nacionaline golbolo komanda yra dirbęs anksčiau, buvusio ekipos vyriausiojo trenerio Karolio Levickio štabe.

„Buvome susitikę su Aklųjų sporto federacijos vadovais, rinktinės žaidėjais. Aš išdėsčiau savo viziją ir džiaugiuosi, kad ji sutampa su federacijos, žaidėjų įsivaizdavimu, kokia kryptimi turime judėti, dirbti. Priėmiau tą sprendimą, kad reikia priimti pasiūlymą ir su golbolo rinktine siekti aukščiausių rezultatų.

Lietuvos vyrų golbolo rinktinė yra tituluočiausia pasaulyje. Mano tikslas nebus stengtis tik patekti tarp prizininkų ar panašiai. Tikslas vienintelis – tapti čempionais. Europos, pasaulio ir paralimpinių žaidynių“, – pasakojo naujasis nacionalinės komandos strategas K. Janeika.

K. Janeika su golbolo ekipa yra dirbęs 2010-2016 m., kai buvo vyriausiojo trenerio K. Levickio asistentas.
Vėliau K. Janeika susiejo save su rankiniu, pastaruoju metu dirbo Lietuvos moterų rankinio rinktinės trenerių štabe, taip pat Vilniaus „Eglės“ klubo trenerių kolektyve.

Dėl Lietuvos golbolo rinktinės trenerio posto K. Janeika atsisakys aukščiau paminėtų pareigų rankinyje ir visą dėmesį skirs keturiskart paralimpinių prizininkų komandai.

„Džiaugiuosi, kad susitarėme su geriausiu kandidatu. Klaidas ir golbolininkai puikiai pažįsta vieni kitus, naujasis treneris turi sukaupęs didelį žinių bagažą, viską apie golbolą žino ne iš teorijos, o iš praktikos.

Linkiu naujajam treneriui kuo didžiausios sėkmės. Kitąmet mūsų laukia rimti iššūkiai. Vienas jų – pasaulio čempionatas, kuriame bus pradėtos kelialapių į Paryžiaus paralimpines žaidynes dalybos“, – pasakojo Lietuvos aklųjų sporto federacijos prezidentas Arnoldas Januškevičius.

K. Janeika rinktinės stratego poste pakeitė Valdą Gecevičių. Naujojo stratego asistente Lietuvos rinktinėje lieka Sandra Šalčiūtė.

Planuojama, kad K. Janeikos debiutas Lietuvos vyrų golbolo rinktinės vyriausiojo trenerio poste įvyks jau sausio pabaigoje, tarptautiniame golbolo turnyre Suomijoje.

Lietuvos paralimpinio komiteto prezidentas Mindaugas Bilius: „Sveikinu naująjį Lietuvos vyrų golbolo rinktinės trenerį Klaidą Janeiką, linkiu jam ir visai komandai kuo geriausios kloties. Šiais metais ekipa mus nudžiugino paralimpiniais ir Europos čempionato medaliais, bet jau netrukus prasidės nelengva atranka į Paryžiaus paralimpines žaidynes.

Lietuvių ambicijos golbole visada buvo ir bus pačios didžiausios, nepaisant to, jog Paryžiuje dėl titulo varžysis ne dešimt, o jau tik aštuonios komandos. Tai reiškia milžinišką konkurenciją atrankoje, tačiau lietuviai turi viską, ko reikia: ir čempionišką charakterį, ir aukštą meistiškumą.“

Į viršų