Šeštadienį paaiškėjo visos Lietuvos tinklinio federacijos (LTF) Didžiosios vyrų taurės turnyro pusfinalio dalyvės.

Iškart į pusfinalį patekusi Marijampolės „Sūduva“ pusfinalyje gruodžio 11 dieną kausis su Kauno „RIO-Starto“ ekipa.

Kauniečiai ketvirtfinalyje namuose 3-0 (25:17, 25:22, 25:19) nugalėjo Šiaulių „Elgos-Master Idea-SC Dubysos“ komandą ir atsirevanšavo už nesėkmę analogiškame turnyro etape praėjusiais metais.

„Mūsų pagrindinis motyvacijos šaltinis ir buvo noras atsirevanšuoti už praėjusius metus. Pergalę lėmė mažesnis klaidų skaičius ir efektyvesnis puolimas. Taip pat noriu padėkoti sirgaliams už palaikymą“, sakė „RIO-Starto“ lyderis Jaroslavas Bogdanovičius.

LTF Didžiąją taurę ginantis Gargždų „Amber-Arlangos“ klubas taip pat užtikrintai žengė į pusfinalį. Jis savo žiūrovų akivaizdoje 3-0 (25:16, 25:17, 25:19) įveikė TOP SPORT Lietuvos tinklinio I lygoje rungtyniaujančią Raseinių „Lūšies-Volley“ komandą.

„Viskas įvyko taip, kaip ir turėjo įveikti. Treneris akcentavo, kad šiose rungtynėse svarbiausias yra mūsų pačių žaidimas. Smagu, kad treneris daugiau laiko skyrė tiems, kas gauna mažiau jo Baltijos lygos varžybose. Smagu patekti į kitą etapą, o dabar visos mintys į kitas rungtynes Baltijos lygoje prieš Estijos ekipą. Namuose žaisime su šiemet gerai sukomplektuota Talino „TalTech“ komanda, todėl tikimės didelio palaikymo Gargžduose“, – mintimis dalijosi „Amber-Arlangos“ žaidėjas Artūras Vincėlovičius.

Intriguojančioje dviejų I lygos ekipų akistatoje Kelmės „Kelmė“ išvykoje 3-0 (25:17, 25:21, 25:19) įveikė Panevėžio „Panevėžio Agrochemijos-SC“ komandą. Kelmiškiai taip pat atsirevanšavo varžovams už nesėkmę prieš metus. Pusfinalyje Kelmės klubas mes iššūkį „Amber-Arlangai“.

„Nuotaikos puikios, nes labai norėjome patekti į pusfinalį. Didelio spaudimo nejautėme, nes visi kartu mažai treniruojamės. Pusfinalyje bus smagu pažaisti prieš Baltijos lygos komandą, – kalbėjo „Kelmės“ narys Arūnas Kirsnys. – Tikėjome, kad galime įveikti panevėžiečius. Pergalę lėmė tai, kad gerai priėmėme kamuolį ir užtvara buvo gan nebloga. Po burtų kalbėjome, kad tai bus proga revanšui, tačiau to labai nesureikšminome. Juolab, kad su Panevėžio ekipa dar žaisime I lygoje.“

LTF Didžiosios taurės pusfinalio susitikimai vyks gruodžio 11 dieną. Tuo tarpu finalinės kovos bus surengtos gruodžio 18 dieną.

Į viršų