Į Švietimo, mokslo ir sporto ministeriją rinkosi geriausi šalies sportininkai ir jų treneriai. Jiems padėkas už per praėjusius metus tarptautinėse arenose pasiektus aukštus laimėjimus įteikė Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė ir švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė.

Ministrė Pirmininkė I. Šimonytė, sveikindama geriausius šalies sportininkus, pažymėjo pergalės svarbą, tačiau labiau už tai pabrėžė sportininko garbę.

„Matyt, kiekvienas turite savo motyvaciją ir paaiškinimą, kaip siekiate rezultatų, kodėl tai darote ir kas jums svarbiausia. Pergalės labai svarbu, reikšminga, bet vis dėl to sportą įkūnija, įdvasina ne tai. Man asmeniškai sportas asocijuojasi su garbinga kova. Garbingas laimėjimas ir mokėjimas garbingai pralaimėti yra tai, kas sporte svarbiausia. Tai, kad jauti, jog sąžiningai atidavei visą save, padarei, ką galėjai. Vienintelis dalykas, ko galiu jums palinkėti ir pati iš jūsų pasisemti, – tai supratimas apie garbę, kuris labai svarbus visuose mūsų gyvenimo baruose ir kurio mūsų gyvenime kartais trūksta. Linkiu jums ir toliau siekti puikių rezultatų, didelių pergalių, gražių akimirkų, kai trykšta ašaros, o pečius gaubia vėliava. Sportininkai, sporto žmonės jūs esate todėl, kad esate garbės žmonės. Ačiū jums už tai“, – sakė I. Šimonytė.

J. Šiugždinienė kalbėjo apie sportininko kelią ir aukštų rezultatų kainą.

„Į šiandienos šventę kvietėme beveik devynias dešimtis sportininkų ir jų trenerių. Ir, žinau, kad tai tikrai ne visi, per praėjusius metus iškovoję medalius tarptautinėse varžybose. Ačiū jums visiems už džiaugsmą, už pasididžiavimą savo šalimi, kurį mums teikia jūsų didelės pergalės. Galbūt ne kiekvienas susimastome, ką reiškia medalis, ką reiškia dalyvauti Olimpiadoje, į ją patekti. Kiek metų kasdienių treniruočių, dažnai toli nuo šeimos, perlipant traumas ir nesėkmes. Pasirengimas šioms Olimpinėms varžyboms buvo ypatingai sudėtingas. Tačiau Jūs jau daug kartų įrodėte, kad viskas įmanoma“, – kalbėjo ministrė J. Šiugždinienė.

Vyriausybės padėka pagerbti 84 sportininkai ir jų treneriai, nuo 2020 m. spalio iki šiųmečio rugsėjo iškovoję apdovanojimus tarptautinėse sporto varžybose.

Iš jų Tokijo vicečempionė penkiakovininkė Laura Asadauskaitė, paralimpinių žaidynių bronzos medalių laimėtojai dziudo imtytininkas Osvaldas Bareikis, plaukikas Edgaras Matakas, aklųjų riedulio rinktinė, 2021 m. pasaulio kurčiųjų graikų romėnų imtynių čempionate auksą iškovojęs Mantas Kazimieras Sinkevičius, 2021 m. pasaulio kurčiųjų lengvosios atletikos čempionate toliausiai rutulį nustūmęs ir pirmąją vietą pelnęs Vytenis Ivaškevičius, 2021 m. Europos baidarių ir kanojų irklavimo čempionate bronzą dviviečių valčių klasėje laimėję Ričardas Nekriošius ir Andrejus Olijnikas, 2021 m. kurčiųjų orientavimosi sporto varžybose trečiąsias vietas ilgojoje trasoje ir mišrių estafečių varžybose pelniusi Adrija Atgalainė, 2021 m. Europos šiuolaikinės penkiakovės čempionate aukso medalį iškovojusi Ieva Serapinaitė; 2020 m. Europos gimnastikos čempionate pirmąja vietą pratimuose ant skersinio ir trečiąją vietą pratimuose ant lygiagrečių iškovojęs Robertas Tvorogalas, 2021 m. Europos neįgaliųjų lengvosios atletikos čempionate pirmąją vietą ieties metimo ir antrąją vietą rutulio stūmimo rungtyse iškovojęs Andrius Skuja, 2021 m. Europos plaukimo čempionate bronzą 400 m laisvu stiliumi rungtyje pelnęs Danas Rapšys ir kiti sportininkai.

Į viršų