Lietuvos vyrų golbolo rinktinė Tokijo paralimpinių žaidynių ketvirtfinalyje 7:4 pranoko Belgijos ekipą ir tęs kovą dėl turnyro medalių. Paralimpinių čempionų titulus ginantys Lietuvos golbolininkai žaidynių pusfinalyje susitiks su Brazilijos ir Turkijos ketvirtfinalio poros nugalėtojais.

Rungtynių startiniam trejetui Valdas Gecevičius pasirinko tuos pačius žaidėjus, kurie sėkmingai pasirodė pergalingame mače prieš Jungtinių Amerikos Valstijų komandą: centre – Mantas Brazauskis, kairiajame krašte – Genrikas Pavliukianecas, dešiniajame – Nerijus Montvydas.

Jau antrą minutę lietuviai praleido įvartį, bet netrukus sulaukė šaso realizuoti baudinį ir juo pasinaudojo – po klaidinančio G. Pavliukianeco veiksmo kamuolį į belgų vartus kuo ramiausiai įrideno N. Montvydas.

Netrukus klastingą metimą atliko pats G. Pavliukianecas, ir kamuolys, pasišokinėdamas, atsidūrė vartų tinkle. Įvarčių skonį pajutęs rinktinės senbuvis pasižymėjo dar kartą, ir Lietuva pirmavo 3:1. Belgijos komandą nuo dar didesnių problemų kartą išgelbėjo ir vartų virpstas.

Nors belgams pavyko užklupti nepasirengusį N. Montvydą ir rezultatą sušvelninti, tačiau tai buvo viena retų pavojingų atakų – Lietuvos rinktinės gynyba veikė užtikrintai. Neatsiliko ir puolimas. Po dviejų G. Pavliukianeco ir vieno N. Montvydo įvarčių Lietuva pradėjo tolti – 6:2.

Po petraukos vietoje G. Pavliukianeco aikštėje pasirodė Marius Zibolis. Belgai iškart užsidirbo baudinį, bet komandos kapitonui M. Ziboliui jo realizuoti nepavyko – kamuolys lėkė šalia vartų.

Sužaidus porą minučių, V. Gecevičius į kovą metė ir Justą Pažarauskas, kuris pakeitė N. Montvydą. J. Pažarauskui pavyko pasižymėti ir skirtumą dar labiau padidinti – 7:2.

Rungtynių pabaigoje V. Gecevičius pakeitė be poilsio gynyboje plušėjusį M. Brazauskį, kuriam atsipūsti leido Artūras Jonikaitis, užėmęs poziciją prie savo vartų aikštės viduryje.

Belgams per likusį laiką dar pavyko rezultatą sušvelninti, bet pergalę šventė ir į Tokijo paralimpinių žaidynių pusfinalį pateko Lietuvos ekipa – 7:4.

„Tikriausiai galima būtų apsiginti disertaciją apie tai, kaip komandos pradėjo šį paralimpinį turnyrą ir kur yra dabar. Pavyzdžiui, kaip pradėjo japonai, kurie laimėjo A grupę, bet šiandien pralaimėjo kinams, ir kaip mes, vos išsikapstę iš tos pačios A grupės paskutinę akimirką.

Kas lėmė šiandien pergalę? Po vakarykštės pergalės prieš JAV vyrai įgavo pasitikėjimo savo jėgomis. Buvo gera nuotaika, nusiteikimas. Varžovai pakankamai gerai žinomi, buvome ne kartą žaidę. Pergalę mes šiandien pasiėmėme pelnytai“, – po pergalingo ketvirtfinalio mačo sakė V. Gecevičius.

Lietuvos rinktinėje rezultatyviausias buvo G. Pavliukianecas, pelnęs 4 įvarčius. N. Montvydas pridėjo 2 įvarčius, J. Pažarauskas belgų gynybą pralaužė vieną kartą.

Paralimpiniai čempionai savo varžovus pusfinalyje sužinos jau antradienio popietę, pasibaigus dvikovai tarp Brazilijos ir Turkijos nacionalinių komandų.

Kita pusfinalio pora jau aiški: Kinija susitiks su JAV. Kinai ketvirtfinalyje 7:4 eliminavo japonus, o JAV per pratęsimą 5:4 nugalėjo Ukrainos golbolininkus.

Žaidynių pusfinalio kovos Tokijuje vyks ketvirtadienį, o medalius komandos išsidalins penktadienį.

Į viršų