Lietuvos paplūdimio tinklininkai Patrikas Stankevičius ir Audrius Knašas įspūdingai triumfavo vėlų vakarą Liublianoje (Slovėnija) pasibaigusiame FIVB vienos žvaigždutės serijos turnyre.

Finale puikų žaidimą pademonstravę lietuviai 2-0 (21:14, 21:12) užtikrintai nugalėjo slovėnus Alaną Košeniną ir Roką Bracko.

Už pergalę turnyre lietuviams atiteko 1000 JAV dolerių ir 200 FIVB reitingo taškų.

„Labai džiaugiamės, nes slaptai svajojome apie auksinį medalį FIVB vienos žvaigždutės turnyre jau keletą sezonų. Taip pat labai malonu jausti ir sulaukti tiek daug palaikymo iš žmonių Lietuvoje ir net iš žiūrovų pačioje Liublianoje. Norime labai padėkoti, nes jie pridėjo mums pasitikėjimo“, – džiaugėsi A. Knašas.

Kelias link finalo nebuvo rožėmis klotas. B grupės pirmosiose rungtynėse P. Stankevičius ir A. Knašas 1-2 (21:17, 17:21, 12:15) pralaimėjo amerikiečiams Timothy Brewsteriui ir Michaelui Boagui.

Vėliau kovoje dėl trečiosios vietos grupėje ir paskutinio kelialapio į atkrintamąsias varžybas mūsiškiai po įtemptos kovos 2-1 (21:13, 18:21, 15:10) palaužė čekus Vaclovą Berciką ir Tomašą Semeradą.

Pirmajame atkrintamųjų varžybų rate Lietuvos paplūdimio tinklininkai 2-0 (26:24, 21:17) pranoko vieną stipriausių Slovėnijos porų Danijelį Pokeršniką ir Crtomirą Bošnjaką, o ketvirtfinalyje 2-0 (21:17, 21:18) įrodė pranašumą prieš lenkus Jakubą Zdybeką ir Pawelą Lewandowskį.

Įsibėgėję lietuviai pusfinalyje 2-0 (21:15, 21:13) nepaliko vilčių serbams Milošui Miličiui ir Lazarui Kolaričiui.

„Kai kurios rungtynės galėjo pasirodyti lengvos, tačiau mes kovojome dėl kiekvieno taško, tarsi jis būtų paskutinis. Išlaikyti tokį intensyvumą ir žaidimo tempą tikrai yra sudėtinga. Kai kurios komandos tai sugeba padaryti geriau, kai kurios – prasčiau. Labai džiaugiamės galėdami varžytis tarptautiniame turnyre, įspūdingoje aikštėje su daugybe žiūrovų. Kiekvieną kartą, išbėgdami į aikštę, jautėme didelį malonumą,–- pasakojo A. Knašas. – Kalbant detaliau apie tinklinio vingrybes, tai daug dėmesio skyrėme kokybiškam padavimui ir savo „side out“ laikymui. Po savo rungtynių visame žiūrėjome kaip varžėsi kitos komandos, stengėmės pastebėti tam tikras jų tendencijas ar žaidimo stilių. Tuomet visada turėdavome pasiruošę žaidimo planelį ir, kaip ne keista, jie ganėtinai neblogai buvo išpildyti.“

Į viršų