Šiuolaikinės penkiakovės Europos jaunimo (iki 21 metų) bronzos medalio laimėtoja tapusi Elzbieta Adomaitytė po mažiau nei 2 savaičių savo kolekciją papildė analogišku Pasaulio jaunimo čempionato medaliu.

Aleksandrijoje (Egiptas) vykstančiame čempionate Artūro Kalinino treniruojama 19-metė surinko 1265 taškus ir nusileido tik prancūzei Rebeccai Castaudi (1280) bei italei Alice Rinaudo (1268). Pastaroji sportininkė buvo ant prizininkių pakylos ir Europos čempionate – tapo jo nugalėtoja.

Aleksandrijoje E. Adomaitytė buvo 33-ia plaukimo rungtyje (2 min. 26,13 sek.; 258 taškai), antra – fechtavimosi (21 pergalė ir 14 pralaimėjimų pagrindiniame etape bei 4 pergalės iš tiek pat galimų papildomame etape; 230), jodama pelnė visus įmanomus 300 taškų, o bėgdama ir šaudydama buvo trečia (13 min. 43,50 sek.; 477) bei pakilo iš šeštosios vietos į prizinę.

„Fechtavimosi rungtis buvo nervinga, tačiau buvau labai laiminga, kai jojimą baigiau be baudos taškų. Jaudinausi tik dėl savo šaudymo, – po varžybų kalbėjo E. Adomaitytė. – Pirmasis šaudymas buvo blogas (24,59 sek.; 8 netaiklūs šūviai), kritau į devintąją vietą, tačiau susigrąžinau prarastas pozicijas. Bėgant paskutinį ratą buvau antra, smegenys lyg sakė „o, Dieve, finišuosiu antra“, tačiau kojos sakė „ne, nefinišuosi antra“.

Bėgau taip greitai, kaip tik galėjau, tačiau suklupau, o Alice buvo čia pat ir aplenkė mane. Kirtau finišo liniją ir džiaugiuosi, kad esu trečia. Tai yra antras mano medalis šiemet.

Esu labai laiminga, nes pernai per COVID laikotarpį dirbau iš širdies, o dabar matome rezultatus. Bijojau Egipto oro sąlygų, tačiau dėl globalinio atšilimo Lietuvoje turime panašius orus, tai man irgi padėjo pasirengti varžyboms.“

Į viršų