Grįžus po atostogų ir pradėjus pasirengimą UEFA moterų Čempionių lygos atrankos turnyrui komandą sustiprino naujokė iš Jamaikos – Trudi Carter.

26-erių metų futbolininkė Šiaulių „Gintros“ gretose rungtyniaus iki sezono pabaigos. Atakuojančios saugės arba puolėjos pozicijoje žaidžianti jamaikietė vilkės 18-uoju numeriu pažymėtus Lietuvos čempionių marškinėlius.

T. Carter kelionė į Lietuvą iš Jungtinių Amerikos Valstijų buvo ilga ir gana komplikuota, tačiau nepaisant to futbolininkė pirmojoje treniruotėje buvo pakilios nuotaikos ir juokavo su naujosiomis komandos draugėmis.

„Esu labai laiminga sulaukusi galimybės prisijungti prie „Gintros“ komandos. Prieš atvykdama išgirdau daug gerų atsiliepimų apie šį klubą iš savo komandos draugės nacionalinėje rinktinėje Torianos Patterson, kuri čia rungtyniavo anksčiau. Nuo pat pirmų akimirkų jaučiuosi labai gerai, mane šiltai priėmė personalas, komandos draugės. Atvykau su tikslu kartu su „Gintra“ Čempionių lygoje nuveikti ką nors ypatingo“, – prieš pirmąją treniruotę mintimis dalijosi komandos naujokė.

Paklausta apie laukiantį debiutą UEFA Čempionių lygoje T. Carter nedvejodama įsiterpė: „Tai svajonės išsipildymas. Vieną savo svajonę jau įgyvendinau – su nacionaline Jamaikos rinktine dalyvavau 2019 metų pasaulio čempionate. UEFA Čempionių lygos turnyras yra dar vienas didelis mano tikslas. Žinau, kad „Gintros“ komanda šiame turnyre prieš kelis metus turėjo labai solidžių pasirodymų, tad tikiuosi, kad šį sezoną sugrąžinsime tuos prisiminimus ir nukeliausime kaip įmanoma toliau“, – ryžto neslėpė naujokė.

Pastaruosius metus talentingos futbolininkės karjerą kiek pristabdė pasaulinė koronaviruso pandemija lėmusi sudėtingas aplinkybes susirasti pajėgų klubą. Prieš tai T. Carter buvo pasirašiusi sutartį su garsiu Romos klubu. Dideles viltis nubraukė patirta trauma, po kurios atakuojančio stiliaus žaidėja paliko Italijos sostinę sužaidusi vos keletą rungtynių.
„Mano karjeros etapas Romoje nesusiklostė taip, kaip tikėjausi ir aš pati ir komanda. Vis dėlto liūdėti ir graužtis nėra prasmės, kadangi žiūriu tik į priekį. Šiandien esu čia ir dėkojo klubo vadovams, treneriams, kad manimi patikėjo bei suteikė šansą grįžti į savo geriausią sportinę formą bei įrodyti, kad galiu būti naudinga komandai. Nekantrauju prisijungti prie treniruočių proceso ir pradėti pasirengimą šiame intensyviame kontrolinių rungtynių cikle“, –  sakė T. Carter.

Į viršų