Pajėgiausias Lietuvos moterų futbolo klubas Šiaulių „Gintra“ plečia ir stiprina partnerystės ryšius ne tik Europoje, bet ir už Atlanto.

Nuolatinė UEFA moterų Čempionių lygos dalyvė iš Lietuvos užmezgė glaudų bendradarbiavimą su Kanados klubu iš Monrealio – FC „Manic“.

Abiem pusėms radus naudingų tarpusavio sąlyčio taškų nuspręsta pasirašyti trejų metų partnerystės sutartį.

Jos apimtyje numatytos mergaičių treniruočių stovyklos ir Kanadoje ir Lietuvoje, treniravimo sistemų mainų programa, trenerių stažuotės, praktikos keitimasis klubų rinkodaros srityse, edukacinės programos, gerosios patirties dalijimasis, o taip pat ir perspektyviausių FC „Manic“ akademijos auklėtinių peržiūrų galimybės „Gintros“ komandoje.

Profesionali FC „Manic“ akademija yra stipriai auganti organizacija ir jau žengia lyderių keliu Kanados futbolo žemėlapyje. Jos struktūroje įgūdžius tobulina įvairių amžiaus grupių berniukai ir mergaitės, diegiamos ugdymo programos, siekiama užtikrinti maksimaliai palankias sąlygas sportuoti, supažindinti su įvairiose šalyse taikomomis treniravimo proceso praktikomis, skatinti masiškumą, bet tuo pačiu ir aukšto meistriškumo siekiamybę.

Monrealio mieste įsikūręs klubas veiklą vysto įvairiose pasaulio šalyse, bendradarbiauja su tokiomis organizacijomis kaip legendinis Škotijos klubas Glazgo „Rangers“, kuris taip pat dalyvaus šiame projekte organizuojant vaikų stovyklas.

„Mūsų nacionalinė komanda yra labai pajėgi, bet neinvestuodami į jaunų mergaičių ugdymą šį statusą galime greitai prarasti. Ši partnerystė padės mums stiprinti ryšius su sėkminga organizacija bei sudarys galimybes motyvuoti jaunas mergaites siekti tikslų moterų futbole“, – sveikindamas naujuosius partnerius Lietuvoje kalbėjo FC „Manic“ akademijos prezidentas Gary Gaul.

 „Tokių ryšių kūrimas su reikalingą patirtį turinčiomis stipriomis užsienio organizacijomis, mums, kaip nuolatinio tobulėjimo proceso siekiančiam klubui yra labai svarbus. Galimybė treneriams išvykti stažuotis į Kanadą, gilinti savo žinias taikant skirtingas metodikas, jomis dalytis, sukuria naują perspektyvų lauką, atveria langą naujiems iššūkiams. Mergaičių futbolo stovyklos, kurios bus organizuojamos ir Kanadoje ir Lietuvoje užtikrins ne tik trenerių, bet ir žaidėjų, personalo įtraukimą į bendradarbiavimo procesą“, – padėjus parašą po sutartimi kalbėjo klubo direktorius Mantas Radavičius.

Viena iš Kanados futbolininkių Tristan Corneil jau antrą sezoną vilki „Gintros“ aprangą. Pastaruoju metu gynėja yra stebima Kanados moterų rinktinės trenerių ir skautų bei galbūt bus įtraukta į išplėstinį kandidačių sąrašą.

Į viršų