Net aštuoni iš dešimties šiuo metu geriausių planetos tenisininkų atvyko į Monake vykstantį prestižinį „Rolex Masters“ turnyrą.

Monte Karle varžysis pirmoji pasaulio raketė serbas Novakas Džokovičius, antroji – rusas Danilas Medvedevas, trečioji – ispanas Rafaelis Nadalis, penktoji – graikas Stefanos Tstsipas, šeštoji – vokietis Alexanderis Zverevas, aštuntoji – rusas Andrejus Rubliovas, devintoji – argentinietis Diego Schwartzmanas, dešimtoji – italas Matteo Berrettini.

Iš stipriausiųjų dešimtuko Monake nebus tik ATP reitinge ketvirtąją vietą užimančio austro Dominico Thiemo bei legendinio šveicaro Rogerio Federerio. Pastarasis dabar reitinge rikiuojasi septintas.

Favoritu vadinamas Monte Karle nuolat dominuojantis bei grunto karaliumi tituluojamas R. Nadalis. Būtent ant šios dangos vyksta varžybos Monake. Ispanijos tenisininkas šiose varžybose triumfavo net 11 kartų. Vienu metu (2005-2011 m.) jis turnyrą laimėjo aštuonis sykius iš eilės. Tai šių varžybų, kurios bus rengiamos jau 114-tą kartą, rekordai.

Tiesa, praėjusiame turnyre jis suklupo pusfinalyje, kuriame sensacingai turėjo pripažinti italo Fabio Fognini pranašumą. Pastarasis tapo čempionu – finale privertė pasiduoti serbą Dušaną Lajovičių. Tai buvo 2019 metais. Pernai turnyras neįvyko dėl koronaviruso pandemijos. F. Fognini gins nugalėtojo titulą. Varžybos vyks be žiūrovų.

Iš 2021 metų turnyre dalyvausiančių žaidėjų Monte Karle čempiono taurę, be R. Nadalio ir F. Fognini, čempiono taurę į viršų yra kėlęs N. Džokovičius. Tai buvo 2013-aisiais ir 2015-aisiais.

„Rolex Masters“ varžybų prizų fondą sudaro 2,5 milijono eurų. Nugalėtojui atiteks 251 tūkst., o finale pralaimėjusiam tenisininkui – 150 tūkst.

Į viršų