Jessica Ayers buvo viena pirmųjų legionierių sustiprinusių komandą praėjusio sezono pradžioje. Amerikietė netruko įtikinti trenerius ir klubo vadovus, kad yra verta vilkėti Šiaulių „Gintros“ marškinėlius, o pasibaigus sezonui buvo vedamos derybos, kurių rezultatas – saugė ir 2021 metų sezone gins klubo garbę.

Kovingumo pavyzdžiu komandos drauges uždeganti 27-erių futbolininkė į Lietuvos čempionių gretas sugrįžo vedina didesnių tikslų ir noro reabilituotis.

J. Ayers praėjusį sezoną buvo viena rezultatyviausių komandos žaidėjų, tačiau pasak jos, apmaudus sezono finišas nubraukė bet kokį norą pasidžiaugti prabėgusių metų asmeniniais rezultatais ir motyvuoja susitelkti tik į pagrindinį tikslą – pademonstruoti, kad ši komanda gali daugiau.

„Gintros” saugė džiaugiasi, kad sudėtyje liko didžioji dalis žaidėjų ir tikina, kad tai gali tapti pagrindiniu raktu į sėkmę.

„Grįžau su tvirta vidine nuostata įgyvendinti tikslus, kurių nepavyko pasiekti pernai. Esame tikrai pajėgi komanda su daug talentingų žaidėjų, todėl tikiu, kad galime ir net gi privalome patekti tarp stipriausių 32-ejų Europos klubų. Šiais metais turėsime pranašumą, kadangi viena kitą jau gerai pažįstame, žinome savo užduotis, todėl „apsišlifavimo” laikotarpis neturėtų užtrukti. „Gintros” klubas buvo mano pasirinkimas numeris vienas, todėl džiaugiuosi, kad  turėsime antrą šansą” – atvirai kalbėjo atakuojančio plano futbolininkė.

Į gilias analizes apie praėjusio sezono sunkumus amerikietė nesileido bei pabrėžė, kad naujas sezonas yra naujas lapas, kuriame vėl rašome istoriją.

„Kalbėti apie pandemiją jau labai nusibodo, bet kita vertus, nuo jos pagreičio ir epidemiologinės situacijos tam tikruose regionuose yra daug priklausančių veiksnių. Kelionių apribojimai, sudėtingos sąlygos žaisti kontrolinius mačus su užsienio klubais vis dar kelia nepatogumų, tačiau stebime situaciją pasaulyje ir jau matome teigiamus postūmius. Vakcinavimo procesai jau įsibėgėjo, todėl belieka tikėtis, kad palengva apribojimai laisvės, o vasarą Čempionių lygos rungtynėse galėsime jausti žiūrovų palaikymą” – teigdama, kad tik optimistiškas požiūris gali padėti įveikti vidinius sunkumus kylančius dėl pandemijos vylėsi J. Ayers.

Po neilgos pertraukos į Lietuvą sugrįžusi sportininkė tikino pasirengimą sezonui pradėjusi individualiomis treniruotėmis stiprinant greičio ir technikos elementus, o taip pat laiko skyrė aerobikos užsiėmimams.

„Pasibaigus sezonui leidau kelias savaites pailsėti kūnui ir mintims nuo sporto. Tai labai svarbu, kadangi po sezono dažnai jaučiamas inercinis noras toliau sportuoti, netinginiauti, tačiau normalu, kad kūnui reikia poilsio. Kuomet visiškai save iškrauni, atsiranda kur kas didesnė motyvacija kibti į darbus iš naujo. Dabar jaučiuosi puikiai ir esu pasirengusi naujam etapui” – nekantravo amerikietė.

O naujas etapas jau čia pat – komanda jau pasiekė Žiemos taurės turnyro pusfinalį, toliau bus žaidžiamos kontrolinės rungtynės su užsienio klubais, vyks pasirengimo stovyklos, ateinantį mėnesį startuos Lietuvos moterų futbolo A lyga.

Į viršų