Lietuvos krepšinio federacija (LKF) ir „Krepšinio namai“ tęsia seminarų-diskusijų ciklą „Atvirai apie krepšinį su…“. Trečiadienį vykusiame renginyje su krepšinio treneriais bendravo ir savo patirtimi dalinosi Lietuvos krepšinio teisėjų asociacijos prezidentas Kęstutis Pilipauskas bei geriausias Lietuvos krepšinio teisėjas – Gytis Vilius.

Buvo diskutuojama apie nesportinių pražangų ir žingsnių taisyklės traktavimus, 3 sekundžių, cilindro pažeidimo taisykles, vaizdo peržiūros ir sprendimo pakeitimo atvejus. Taip pat dėmesys buvo skiriamas ir krepšininkų vaidybai rungtynių metu.

„Pas mus duombazė tokia, kad turime 250 gigabaitų medžiagos ir jau reikia pirkti papildomas laikmenas. Taip, mes turime sąrašą žaidėjų ir juos greitai atpažįstame, kurie mėgsta vaidinti („flopinti“) ir tai mes aptariame savo pasitarimuose prieš rungtynes. Bet mes turime aiškiai nuspręsti, kad tas žaidėjas, kuris vaidina, gautų pražangą už vaidybą. Bet tuo pačiu tas žaidėjas, kuris mėgsta vaidinti, negautų pražangos, kada to nedaro.

Tie „flopintojai“ mums apsunkina gyvenimą, nes kartais brendame į kitą upės pusę ir jie nebegauna švilpukų, kurie būtų teisingi jų atžvilgiu. Ilgajame laikotarpyje tie žaidėjai, kurie yra linkę vaidinti, galiausiai pralošia“, – pasakojo geriausias Lietuvos krepšinio teisėjas Gytis Vilius.

Lietuvos krepšinio federacija ir Lietuvos krepšinio teisėjų asociacija siekia gerinti tarpusavio ryšį apjungiant Lietuvos krepšinio trenerius ir teisėjus diskusijai bei planuoja ateityje tokius seminarus-diskusijas vykdyti reguliariai.

„Seminaro metu teisėjai pagrindė bei paaiškino tam tikrų taisyklių traktavimą, kad ateityje kiltų kuo mažiau neaiškumų. Taip pat išgirdome tendencijas, kuriomis turi vadovautis teisėjai. Tikimės, kad tai palengvins ir trenerių darbą, o rungtynių metu, galbūt, mažiau vietos liktų neigiamoms emocijoms“, – teigė Lietuvos jaunimo rinktinių vyr. treneris Rolandas Radvila.

G. Vilius: „Ilgajame laikotarpyje tie žaidėjai, kurie yra linkę vaidinti, galiausiai pralošia.“

Į viršų