Po šventinės pertraukos tęsiasi kovos įvairiose Europos tinklinio lygose. Aukščiausioje Prancūzijos lygoje jau ketvirtą sezoną iš eilės žaidžia viena geriausių Lietuvos tinklininkių Monika Šalkutė.

Praėjusią vasarą ji po metų pertraukos sugrįžo į Paryžiaus „Paris Saint-Cloud“ ekipą. Sezonui persikėlus į antrą pusę, M. Šalkutė džiaugiasi savo pasirinkimu.

„Grįžusi į Paryžių jaučiuosi labai gerai. Tai yra klubas, kurį labai gerai žinau, nes esu jame žaidusi anksčiau. Pažįstu žmones, kurie dirba aplink ir pačiame klube, taip pat – kai kurias žaidėjas, kurios yra likusios nuo praėjusių sezonų. Dėl to pritapti buvo gana lengva“, – pasakojo M. Šalkutė.

Paryžiaus komandai sezonas prasidėjo gana sudėtingai. Per 13 rungtynių 16 taškų surinkusi ekipa čempionate užima 11-ą vietą.

„Pirmoji sezono pusė tikrai nebuvo lengva. Po keleto pergalių komanda įkrito į didelę duobę ir buvo sunku iš jos išlipti, – kalbėjo M. Šalkutė. – Turėjome daug susirinkimų ir bandėme spręsti problemas, kodėl mūsų pasirodymai ne tokie, kokių tikimės. Tačiau pirmojo rato pabaigoje pavyko rasti sprendimus ir komanda pradėjo žaisti daug geriau. Šiuo metu mūsų atitinkama vieta tikrai neatitinka tikslų, kuriuos sau išsikėlėme, tačiau esame pasiruošusios antrai sezono daliai.“

Šiuo metu Prancūzijos pirmenybėse ne visos komandos yra sužaidusios vienodą skaičių rungtynių, nes ypač sezono pradžioje tvarkaraštį stipriai koregavo koronaviruso atvejai ekipose. M. Šalkutė prisipažįsta, kad tokie niuansai taip pat trukdė tinkamai palaikyti formą.

„Pirmoje sezono dalyje daugiau įtakos darė tai, kad dauguma kitų komandų žaidėjų susirgo COVID-19. Dėl šios situacijos buvo nukeltos 3-4 rungtynės. Mūsų klubo virusas tada dar nebuvo palietęs. Žinoma, būna retkarčiais visokių neaiškumų, nes taisyklės šalyje keičiasi dažnai – dėl treniruočių arba varžybų laikų“, – teigė M. Šalkutė.

Lietuvos tinklininkė eilinį sezoną Prancūzijoje pasižymi rezultatyviu žaidimu, todėl ji yra viena Paryžiaus klubo lyderių. Tiesa, šiame sezone jai teko kiek persiorientuoti ir pakeisti poziciją.

„Savo žaidimą praėjusiais metais vertinu teigiamai. Tikrai matau patobulėjimą įvairiuose aspektuose. Kadangi šiame sezone teko pakeisti poziciją – iš diagonalinės puolėjos į priėmėją, tai norėčiau patobulinti savo priėmimą ir puolimą iš ketvirtos zonos“, – pabrėžė M. Šalkutė.

Tinklininkė pakartojo, kad Paryžiaus klubas antrai sezono pusei yra nusiteikęs pozityviai.

„Žinome kaip reikia dirbti treniruotėse ir kaip patobulinti mūsų silpnybes. Tikslai lieka tokie patys, kaip ir sezono pradžioje – norime patekti į Top-5, kas tikrai yra įmanoma“, - sakė M. Šalkutė.

Šiais metais Prancūzijos elite rungtyniauja ir dar viena Lietuvos tinklininkė Rūta Staniulytė. Jos atstovaujama „Terville-Florange“ (18 tšk.) komanda turnyro lentelėje užima septintąją vietą.

Sezoną užsienyje tęsia ir kiti Lietuvos tinklininkai. Belgijos moterų taurės pusfinalio pirmosiose rungtynėse „Tchalou Volley“ klubas su Gintare Mackevičiūte išvykoje 0-3 (20:25, 12:25, 13:25) nusileido „VC Oudegem“ ekipai. Lietuvė pelnė 2 taškus.

Švedijos vyrų aukščiausioje lygoje „Orkelljunga“ komanda, kuriai atstovauja Tomas Vilimas, išvykoje 3-0 (25:21, 25:12, 25:18) įveikė „RIG Falkoping“ ekipą. Lietuvis su 11 taškų buvo rezultatyviausias savo komandoje. „Orkelljunga“ su 32 taškais čempionate užima antrąją vietą.

Į viršų