Šiaulių „Gintros“ klubas tarpsezonio laikotarpiu ir toliau nesnaudžia. Sudėties komplektavimo darbus ateinančiam sezonui tęsianti Lietuvos čempionė pasiekė dar vieną labai svarbią pergalę už aikštės ribų – pratęsė kontraktą su amerikiete Alika Keene.

Viena stabiliausių komandos žaidėjų demonstravusi užtikrintą žaidimą viso praėjusio sezono metu padėjo parašą po sutartimi ateinantiems metams ir toliau gins Šiaulių ekipos garbę.

Sausį 27-ąjį gimtadienį minėsianti gynėja liko ištikima „Gintros“ komandai ir tikisi, kad ateinantis sezonas bus pilnavertis visais atžvilgiais. Alika į Lietuvą atvyko praėjusį pavasarį, prieš pat prasidedant pasaulinei koronaviruso pandemijai, o tai iš esmės pakeitė ne tik sezono starto planus, bet ir viso sezono eigą.

„Buvo nelengvas laikotarpis, net nežinojome likti Lietuvoje ar vykti į JAV. Žinoma, visiems buvo sunku, visas sporto pasaulis buvo apskritai sustojęs, mes nebuvome išimtis. Situaciją aptarę su klubo vadovais nusprendėme „išlaukti” ir vėliau dėl šio sprendimo nei karto nepasigailėjau. Tiesiog buvo labai apmaudu, kad sezoną baigėme tokiu pralaimėjimu. Turime išmokti šias pamokas ir ateinantį sezoną demonstruoti stipresnį stuburą“, – pasakojo Lietuvos čempione tapusi žaidėja, kuri pavasarį Lietuvos žiniasklaidai spėjo pademonstruoti ir kitą savo talentą – groti gitara ir dainuoti.

A. Keene atliekami kūriniai skambėjo kone visų Lietuvos televizijų kanalų sporto žinių pranešimuose, gyvai dainavo ir 2020 metų komandos pristatymo šventėje.

„Visuomet norėjau išbandyti savo jėgas Europoje, tuo pačiu susipažinti su kitomis kultūromis, žmonėmis, atrasti kažką naujo. Norėčiau net gi išmokti lietuvių kalbą, nors ir žinau, kad tai itin sudėtinga kalba“, – vos tik atvykusi į Saulės miestą praėjusį pavasarį kalbėjo legionierė.

Pažado išmokti lietuvių kalbą ji nedavė, tačiau jau sezono eigoje tiek komandos žaidėjos, tiek treneriai pastebėjo A.Keene pažangą šioje srityje. Atvykdama į treniruotes iš Floridos valstijos kilusi futbolininkė dažniausiai sveikindavosi lietuviškai, o lietuvaitėms tarpusavyje bendraujant gimtąja kalba įdėmiai analizuodavo žodžius bei vis dažniau pati pabandydavo įsitraukti į pokalbį.

„Po beveik metų, kuriuos praleidau gyvendama Lietuvoje, galiu tik patvirtinti, kad lietuvių kalba tikrai ne iš lengvųjų. Giliai širdyje tikėjausi, kad nustebinsiu aplinkinius ir pati save įgydama bent jau pradinį lygmenį, tačiau panašu, kad tokiems pasiekimams prireiks dar mažiausiai metų“, – šypsojosi amerikietė.

Paklausta, kokios pagrindinės priežastys lėmė jos apsisprendimą likti komandoje, A. Keene grįžo į praeitį prisimindama vasarą Madie Gibson patirtą traumą bei tarpusavio žaidėjų pokalbį.

„Vasarą Madie patyrė sunkią traumą, o tai mus stipriai paveikė. Su komandos draugėmis jau tada kalbėjome, kad jeigu aplinkybės leis, liksime šioje ekipoje nepaisant to, kaip pasibaigtų sezonas. Tikiu, kad išsaugojus didžiąją dalį žaidėjų galime nemažai nuveikti, o į rikiuotę sugrįžus Madie būsime dar stipresnės. Jeigu atvirai, paskutinės sezono rungtynės, kurias pralaimėjome triuškinančiu rezultatu taip pat buvo vienas iš kertinių apsisprendimo motyvų. Jausčiausi labai prastai, jeigu palikčiau komandą po tokio gėdingo pasirodymo. Mūsų kolektyvas šiais metais buvo labai artimas ir vieningas, tokios komandinės atmosferos nejaučiau nuo pirmosios savo komandos vaikystėje. Klubo vadovai mumis tiki, suteikia dar vieną šansą, todėl nematau jokių priežasčių kodėl neturėtumėme jo griebtis ir parodyti, kad galime būti geresnės“, – ryžtingai kalbėjo 21-uoju numeriu pažymėtus geltonai juodus marškinėlius vilkinti gynėja.

A. Keene rungtynėse su „Valerenga“ žaidė visas 90 minučių.

Futbolininkė pritarė Jelenos Čubrilo išsakytai minčiai, kad optimaliam komandos pasiruošimui aukščiausio lygio varžyboms Čempionių lygoje trūko pajėgių varžovių kontrolinių rungtynių cikle.

„Šie metai buvo išskirtiniai. Treniruotis, žaisti, nevaržomai vaikščioti viešose vietose, turėti neapribotą judėjimo laisvę, kai ji tokia prieinama dažnai žmonių yra tiesiog nevertinama. Tik tuomet, kai laisvė yra apribojama, susimąstome, kad gyvename pasaulyje, kuriame priklausome vieni nuo kitų. Į laisvę iš esmės sutelpa visas gyvenimo grožis.

Koronavirusas sujaukė planus, tačiau tuo pat metu išmokė prisitaikyti bei vertinti tai ką turime. Reikia pripažinti, kad užsidarymas tam tikrame „burbule” lėmė ir tai, jog neturėjome galimybės išmėginti jėgų su pajėgiomis varžovėmis iš užsienio. Jeigu atmintis manęs neapgauna šį sezoną iki starto Čempionių lygoje sužaidėme vos tris rungtynes užsienyje – vienas Latvijoje ir dvi Estijoje. Siekiant aukščiausių tikslų Europoje, manau, to nepakanka, ypač kai vietos šalies čempionatas nėra toks konkurencingas”, – vertindama praėjusio sezono aplinkybes pasakojo žaidėja.

Dar šią vasarą UEFA moterų Čempionių lyga pristatė naują 2021 metų sezono formatą, kuris jau kur kas panašesnis į vyrų. Į aštuntfinalį patekusios 16 komandų nuo ateinančio sezono bus skirstomos į 4 pogrupius. Tai reiškia, kad aštuntfinalis nebevyks vadinamo „nokauto“ („knock-out“) formatu, kai poros nugalėtojas sprendžiasi iš dviejų tarpusavio rungtynių, kaip buvo iki šiol. Komandos varžysis grupėse, o tai garantuoja mažiausiai 6 rungtynes – po tris išvykoje ir namuose.

„Gintra“ per klubo istoriją į aštuntfinalį yra patekusi dukart – 2014-ais ir 2017-ais metais. Nuo ateinančio sezono toks pasiekimas atvertų absoliučiai naujas galimybes ir galimai lemtų milžinišką moterų futbolo proveržį šalyje.

„Viskas įmanoma, tiesiog reikia tikėti savimi, komandos draugėmis, treneriais ir sunkiai dirbti siekiant šio tikslo. Ir ankstesniais metais ne daug kas tikėjo, kad „Gintra“ gali taip nustebinti Europą, tačiau taip atsitiko. Žinoma, dabar tai tik istorija, turime žiūrėti pirmyn ir matyti ką galime nuveikti kartu. Jeigu netikėčiau šios komandos potencialu, čia nepasilikčiau. Neabejoju, kad ištvėrusios šį visomis prasmėmis sudėtingą sezoną, kitąmet viską pradėsime su dar didesne energija ir motyvacija. Tikiu mūsų komanda“, – Lietuvą antraisiais namais pavadinusi užbaigė A.Keene.
Primename, kad komanda jau pratęsė sutartis ateinančiam sezonui su legionierėmis Jelena Čubrilo ir Madison Gibson, o taip pat pasirašė ilgalaikius kontraktus su perspektyvia vartininke Aušrine Bikute ir sauge Dovile Dockaite.

Į viršų