Sudėties komplektacijos darbus ateinančiam sezonui jau pradėjusios Šiaulių „Gintros-Universiteto“ gretas papildė pirmoji naujokė.

Lietuvos čempionių ekipa pasirašė sutartį su perspektyvia septyniolikmete vartininke Aušrine Bikute, kuri į Saulės miestą keliasi iš kito moterų A lygos klubo Utenos „Utenio“.

Iš Utenos miesto kilusi mergina savo kelią futbole pradėjo ne taip seniai – prieš ketverius metus „Ladygolo“ varžybose, tačiau jos talentą ir potencialą treneris Arūnas Rastenis pastebėjo jau pirmose treniruotėse.

Pats vartininko pozicijoje praeityje rungtyniavęs A. Rastenis neįkalbinėjo Aušrinės stoti į vartus. Ji pati nuo pat pradžių pasirinko šią futbolininkės duoną.

„Jeigu atvirai, kitų pozicijų man išbandyti net neteko. „Ladygolo“ varžybose stojau į vartus, nes niekas nenorėjo, o atėjusi į treniruotes jau aš pati niekam vartų neužleidau“, – atsiminimais dalijosi „Gintros“ naujokė.

A. Bikutei pastaraisiais metais teko išbandyti ne tik savo įgūdžius aukščiausiame Lietuvos moterų futbolo lygyje, bet ir valios tvirtybę po itin skaudžių pralaimėjimų A lygos čempionate. Ne vieną tokį jaunoji vartininkė patyrė ir praėjusį sezoną žaisdama būtent prieš „Gintrą“.

„Rungtynės prieš „Gintrą“ būdavo sunkios tiek fiziškai, tiek psichologiškai. Nepaisant to į šias rungtynes eidavau su didele motyvacija. Nors patirtis buvo labai karti, tačiau esu įsitikinusi, kad po kiekvienų rungtynių aikštę palikdavau būdama geresnė vartininkė“, – nemalonias pamokas vertino A. Bikutė, kuri ketverius metus vilkėjo „Utenio“ aprangą

Paklausta, ar „Gintros“ kvietimas ją nustebino, Aušrinė pripažino, kad tai buvo malonus siurprizas ir naujas motyvacinis užtaisas.

„Po paskutiniųjų A lygos tarpusavio rungtynių „Gintros“ klubo vadovai pasiūlė man prisijungti prie komandos ir vykti kartu į draugiškas rungtynes. Šis kvietimas buvo netikėtas, bet, žinoma, sutikau. Po šių rungtynių teko pabendrauti daugiau, o vėliau sulaukiau kvietimo nuo ateinančio sezono oficialiai tapti komandos nare. Džiaugiuosi sulaukusi tokios galimybės“, – pasakojo A. Bikutė.

„Gintros“ naujokė jau pratinasi prie minčių, jog laukia iššūkių kupinas naujas gyvenimo etapas. Mergina atvirauja, kad tai kelia šiokį tokį nerimą, tačiau neabejoja, kad viskas praeis vos atvykus į Šiaulius ir prasidėjus naujai rutinai.

„Pats persikėlimo faktas į kitą miestą, kitą komandą, kitą mokyklą jau savaime yra tam tikras naujas iššūkis. Nekalbant apie tai, kad „Gintra“ yra Lietuvos čempionė, čia keliami aukščiausi tikslai, komanda dalyvauja ir tarptautiniuose turnyruose. Atvykusi turėsiu susipažinti su naujomis komandos draugėmis, pažinti trenerius, personalą, bet visa tai mane motyvuoja, todėl nekantriai laukiu pasirengimo naujam sezonui pradžios“, – kalbėjo uteniškė.

Nors A. Bikutė savo ateitį sieja su futbolu, mergina nepamiršta, kad prioritetų viršūnėje privalo būti ir mokslai.

„Nepaisant to kiek truks mano futbolininkės kelias, puikiai suprantu, kad mokslai liks visam gyvenimui. Stengiuosi nuosekliai ir gerai mokintis, man tai labai svarbu. Laisvalaikiu Utenoje taip pat kartais į rankas paimdavau ir teisėjos švilpuką. Dar mėgstu skaityti knygas, žiūrėti serialus. Tiesa, to laisvo laiko tikrai nėra daug, didžiąją dienos dalį viskas suplanuota“, – pasakojo vartininkė.

Vieno tikro idealo aikštėje būsima abiturientė neturi, tačiau pasaulinio lygio vartininkes, kurių žaidimas jai imponuoja išskyrė dvi.

„Iš šiuo metu rungtyniaujančių žaidėjų didžiausią įspūdį man daro Jungtinių Amerikos Valstijų rinktinės vartų sargė Ashlyn Harris, taip pat Ispanijos rinktinės vartininkė Sandra Panos, kuri vilki „Barcelona“ aprangą. Svajoju vieną dieną stovėti aikštėje prieš vieną iš jų“, – šypsojosi 170 cm ūgio septyniolikmetė.

Primename, kad „Gintra“ šį tarpsezonį jau pratęsė sutartį su serbe Jelena Čubrilo, o dar anksčiau kontraktą ateinantiems metams sudarė su amerikiete Madison Gibson.

Į viršų