Lietuvos etnosporto komitetas (LEK), vienijantis tokias organizacijas kaip Lietuviškų etnodvikovų federacija, Lietuviškų ristynių federacija, Lietuvos ritinio sporto federacija, ką tik pažymėjo vienerių metų veiklos sukaktį.

Per tuos metus nemažai nuveikta. Birželio mėnesį LEK vadovai susitiko su Lietuvos sporto universiteto atstovais. Sutarta parengti metodines rekomendacijas kūno kultūros mokytojams, kuriose būtų pateikiamos įvairios priemonės, kaip įtraukti etnosportą, t.y. tradicinius lietuviškus žaidimus ir sporto rungtis, į kūno kultūros pamokas. Pasak LEK prezidento Stanislavo Bajurino, tokiu būdu jau žengtas svarbus žingsnis siekiant vieno svarbiausių LEK tikslų –  įtraukti etnosportą į kūno kultūros ugdymo bendrąsias programas.

Taip pat galima pasidžiaugti daugybe visus metus LEK narių surengtų turnyrų bei etnosporto pristatymų įvairiuose renginiuose. Nepaisant karantino, Lietuvos ristynių federacija sugebėjo surengti Lietuvos ristynių čempionatą.

Ateinančiai metais LEK planuose – įtraukti etnosportą į Lietuvos mokyklų bendrojo ugdymo programas ir surengti Lietuvos etnožaidynes. Taip pat išsikelta ir labai ambicingų tikslų – parengti siūlymus dėl Etnosporto įstatymo kūrimo arba esamų sporto įstatymų papildymų, siekiant išspręsti tiek etnosporto įtvirtinimo, tiek bendresnes – visoms sporto asociacijoms aktualias - problemas.

LEK yra pasirašęs bendradarbiavimo sutartį su Etninės kultūros globos taryba. Susitarta bendradarbiauti siekiant svarbiausių lietuviškų tradicinių žaidimų (pvz. ripkos, lietuviškų ristynių ir t. t.) įteisinimo kaip nacionalinių sporto šakų, populiarinti lietuviškus tradicinius žaidimus mokyklose ir visuomenėje.

LEK informacija

2020 11 11 14

Į viršų