Ilgąjį Vėlinių savaitgalį Regionų krepšinio lygoje („TOPsport–RKL“) sužaistos 9 rungtynės. Intriguojantis susitikimas vyko Vilniuje, kur namuose rungtyniavusi „Rivile“ (4/1) 83:78 įveikė Panevėžio „Bangenę-Aivera-R. Sargūno SG“ (1/4).

Mindaugo Noreikos auklėtiniai dar pirmoje mačo dalyje įgijo 24 taškų persvarą, tačiau „Bangenė“ nesileido nokautuojama ir sugrįžo į rungtynes. Likus 3 minutėms rezultatas buvo lygus (76:76), tačiau tuomet šaltakraujiškumą pademonstravo 17-metis „Riviles“ gynėjas Gytis Valickas. Vienas perspektyviausių savo kartos krepšininkų pelnė 5 taškus iš eilės perėmė kamuolį ir taip iš esmės nusprendė rungtynių likimą. Iš viso G. Valickas pelnė 17 taškų ir surinko 17 naudingumo balų. Naudingiau už jį rungtyniavo tik „Riviles“ senbuvis Gediminas Povilauskas (12 tšk., 18 naud. bal.).

8 žaidėjų rotaciją turėjusios „Bangenės“ gretose individualų pasirodymą surengė Audrius Stašaitis. 39-erių veteranas pelnė 12 taškų, atliko 11 rezultatyvių perdavimų ir surinko 26 naudingumo balus.

„Pradžioje buvom apsimiegoję. Smagu, kad sugrįžome į rungtynes ir kartu gaila, kad nepavyko pasiekti pergalės. Dabar mes esame atsinaujinanti komanda, turinti daugiau jaunimo. Manau, sezono eigoje bus geriau“, – kalbėjo 19 taškų ir 20 naudingumo balų surinkęs „Bangenės“ įžaidėjas Tadas Mincė.

„Pasiėmėme tašką, bet emocijos neigiamos, nes žaidimas labai banguotas. Tos bangos ateina iš jaunų žaidėjų, nes aš, kaip treneris, noriu suteikti jiems galimybių. Galėjome eiti ir nueiti, bet pasidarėme sau įdomybių“, – po pergalės kalbėjo „Riviles“ treneris Mindaugas Noreika.

Itin svarbią pergalę psichologine prasme pasiekė Lietuvos kurčiųjų sporto klubo (LKSK, 1/1) krepšininkai.  Gintaro Razučio auklėtiniai išvykoje 75:59 įveikė Ignalinos „Vilkakalnį“ (0/2). Tai buvo pirmoji LKSK pergalė „TOPsport–RKL“ čempionate nuo 2019 m. sausio. 2019–2020 m. sezoną komanda baigė be pergalių (0/27), o 2018–2019 m. sezone per 26 rungtynes iškovojo 3 pergales.

„Reikėjo ilgai dirbti, kad pasiektume pergalę“, – nedaugžodžiavo LKSK treneris G. Razutis.

„Manau, rungtynes padėjo laimėti susikaupimas ir tinkamai atliktos užduotys, kurias nurodė treneris. Komandoje gera atmosfera, vieni kitais pasitikime ir tikiuosi, kad ši sezoną žaisime geriau nei praėjusį“, – sakė 9 taškus pelnęs ir 10 naudingumo balų surinkęs Benas Šimanauskas.

Naudingiausiai LKSK gretose rungtyniavo Paulius Orda – 25 taškai ir 21 naudingumo balas.

„Vilkakalnyje“ sunkiai sustabdomas buvo 25 naudingumo balus surinkęs Karolis Petrukonis.

Naudingiausio  „TOPsport–RKL“ savaitės žaidėjo titulą nuskynė Kėdainių „SC-Ateitis“ lyderis Laurynas Danielius. Solidžiai sezoną pradėjęs 22-ejų 178 cm ūgio įžaidėjas į Prienų „CBet-KKSC“ krepšį įmetė 29 taškus, atkovojo 7 kamuolius, atliko 12 rezultatyvių perdavimų ir surinko 38 naudingumo balus. Beveik be keitimų su Prienų ekipa žaidęs L. Danielius (38:34 min.) padėjo pasiekti 2 pergalę per 3 rungtynes.

Įdomiausi „TOPsport–RKL“ savaitgalio faktai
Lietuvos kurčiųjų sporto klubas (LKSK) pergalę pasiekė po beveik 2 metų pertraukos.

Panevėžio „Bangenė“ panaikino 24 taškų deficitą, tačiau galop krito prieš Vilniaus „Rivile“.

Ukmergės „Olimpas“ pirmajame ture įveikė „Biržus“, bet po sėkmingo starto krito į nesėkmių ruožą ir pralaimėjo 4 kartus iš eilės.

Savo ruožtu pralaimėjimu čempionatą pradėję „Biržai“ vėliau iškovojo 4 pergales iš eilės ir dabar yra vieni „TOPsport–RKL“ lyderių.

Dvi stipriausios praėjusio sezono B diviziono komandos – VDU ir Kėdainių „SC-Ateitis“ 16 komandų A divizione kol kas atitinkamai užima 6 ir 7 vietas.

„Raseinių“ ekipa pirmuosius 2 „TOPsport–RKL“ savaitgalius praleido saviizoliacijoje. Išsigydę COVID-19 krepšininkai į aikštę grįžo užtikrintai iškovodami 2 pergales.

B diviziono debiutantė Kazlų Rūdos „SC-Ataka“ čempionatą gana netikėtai pradėjo 2 pergalėmis ir yra tarp savo grupės lyderių.

18-metis „Tauragės“ gynėjas Matas Makauskas rungtynėse su LCC pataikė 6 tritaškius iš 6, taip užfiksuodamas šio sezono rekordą.

„SC-Ateities“ gynėjas Laurynas Danielius (12 rez. perd.) nustatė naują šio sezono rezultatyvių perdavimų rekordo kartelę.

„Bangenės“ įžaidėjas Tadas Mincė išprovokavo net 11 pražangų. Tai yra geriausias rezultatas lygoje šį sezoną.  

nykščių KKSC „Elmis“ vidurio puolėjas Donatas Radžiūnas blokavo net 5 varžovų metimus.

Dėl pablogėjusios krepšininkų savijautos buvo nukeltos „TOPsport–RKL“ 3 rungtynės. Koronaviruso testo rezultatų dar laukiama.  

Trečiojo RKL savaitgalio rezultatai
Ukmergės „Olimpas“ – „Raseiniai“ 79:93
„SC-Ataka“ – „Elmis“ 76:71
„Vilkakalnis“ – LKSK 59:75
„Patriots-Cementas“ – „Biržai“ 86:93
LCC – „Tauragė“ 63:86
„SC-Ateitis“ – „CBet-KKSC“ 96:77
„Rivile“ – „Bangenė“ 83:78
„Raseiniai“ – Plungės „Olimpas“ 83:62
„CBet-2“ – „Rytas-MRU-VKM“ 58:69

„TOPsport–RKL“ informacija

Į viršų