Lietuvos jaunimo (iki 17 metų) vaikinų tinklinio rinktinė pradėjo pasirengimą Europos čempionato atrankos kovoms. Po pirmosios pažintinės stovyklos atrinkti žaidėjai savaitgalį stojo į kovą tradiciniame Bronislavo Tarasovo atminimo turnyre Vilniuje.

Nors pergalių pasiekti nepavyko, jaunieji tinklininkai turėjo puikią galimybę išbandyti savo jėgas su 3-4 metais vyresniais žaidėjais.

„Turnyras parodė, kad jaunuoliai neišsigando ir drąsiai kovojo su vyresnėmis komandomis. Varžovams metėme tikrai garbingą kovą“, – kalbėjo Lietuvos jaunimo rinktinės treneris Kęstutis Galdikas.

Šiuo metu yra atrinkta 19 rinktinės kandidatų iš geriausių Lietuvos šios amžiaus grupių komandų. Šis skaičius dar gali keistis ateinančiose stovyklose. Dauguma žaidėjų yra iš Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šalčininkų ir Panevėžio.

„Kiekvienoje kartoje galima rasti neblogų žaidėjų. Mums labai trūksta bendrų treniruočių ir stovyklų, nes žaidėjai atvyksta iš skirtingų komandų, kur taikomas skirtingas žaidimo stilius. Aš, kaip rinktinės treneris, noriu pritaikyti savo stilių. Kai kuriems žaidėjams dar reikia laiko prie jo priprasti. Kai daugiau pasitreniruosime, susilipdysime kaip komanda. Ši rinktinė gali būti tikrai įdomi ir išsiskirs savo ūgiu. Turbūt būsime mažiausia rinktinė, bet kovingumo tikrai turėtų užtekti“, – kalbėjo K. Galdikas.

Vienas svarbiausių pasiruošimo Europos čempionato atrankai etapų turėjo būti tradicinis Baltijos taurės turnyras. Jame tarpusavyje jėgas išbando Lietuvos, Latvijos, Estijos ir Baltarusijos bendraamžiai. Tačiau dėl sudėtingos situacijos tarp sienų, šis turnyras buvo atšauktas.

„Labai gaila, kad turnyras neįvyks, nes jis parodytų, kokiame esame stovyje, bet mes žinome savo tikslą ir dirbsime. Treniruosimės Lietuvoje, bandysime žaisti su vyresniais vaikinais ir pasiekti savo formą. Į varžovus nežiūrėjome, sieksime sukurti savo stilių ir su juo kovoti“, – pridūrė treneris.

Europos jaunimo čempionato pirmasis atrankos etapas Lietuvos rinktinei turėtų vykti gruodžio 10-14 dienomis Gruzijoje.

„Labai sunku prognozuoti mūsų galimybes. Tinklinis labai keičiasi, viskas greitėja, tendencijos skiriasi. Vienos komandos eina prie vieno braižo, kitos – prie kitokio. Kadangi pas mus visi kiek aukštesni jaunuoliai nori būti krepšinio žvaigždėmis, tai tinklinyje pasirinkimai yra kitokie. Bandysime išnaudoti savo stilių su žemesniais žaidėjais ir sunku pasakyti, kaip jis pasiteisins“, – teigė K. Galdikas.

Trečiajame Bronislavo Tarasovo atminimo taurės turnyre nugalėtojais tapo Vilniaus „Tauro“ vaikinai ir Kauno „Starto“ merginos.

Vaikinų turnyre Vilniaus „Tauro-1“ komanda laimėjo visas ketverias rungtynes ir nepralaimėjo nei vieno seto. Antrąją vietą užėmė Kauno „Starto“ komanda, trečiąją – Panevėžio SC ekipa.

Merginų turnyre vyko atkaklios kovos. Kauno „Startas“ 2-1 nugalėjo Vilniaus „Tauro“ ir VU komandas, bet 1-2 pralaimėjo Jonavos KKSC merginoms. 7 taškus surinko ir VU ekipa, bet dėl nesėkmės tarpusavio rungtynėse VU atstovės turnyre liko antros.

Vilniaus „Tauras“ užėmė trečiąją vietą, o Jonavos KKSC – ketvirtąją.

LTF informacija

Į viršų