2020 m. Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės čempionais tapę Gintarė Venčkauskaitė ir Justinas Kinderis varžovus įveikė tvirtai, bet vis tiek jautė jaudulį, kurio trūko per dėl COVID-19 kilusią ilgą pertrauką.

G. Venčkauskaitė moterų varžybose surinko 1414 taškų ir aplenkė savo nuolatinę konkurentė Ievą Serapinaitę (1375) bei perspektyvias jaunąsias penkiakovininkes – Elžbietą Adomaitytę (1317), Aureliją Tamašauskaitę (987), Medėją Gineitytę (946) ir kitas.

Čempione sau gerai pažįstamose arenose tapusi kaunietė labiausiai džiaugėsi savo rezultatu plaukimo rungtyje (2 min. 15,59 sek., 2 vieta). Be to, G. Venčkauskaitė jodama surinko visus galimus 300 taškų, buvo geriausia ir bėgimo bei šaudymo rungtyje (11 min. 31 sek.).

„Namų sienos padeda, bet buvo ir daugiau jaudulio, nes varžybas stebėjo tėvai, kurių įprastai nebūna. Bet namie varžytis yra labai smagu, nesame turėję tiek žiūrovų, – džiaugėsi olimpietė. – Tikslai šį kartą buvo keliami labiau techninėms rungtims. Plaukimą vertinu devynetu, buvo klaidų, bet rezultatas  labai geras. Fechtuojantis buvo daug klaidų, buvo blogas pasirodymas, o bėgant, šaudant ir jojant įvykdžiau tai, ką buvome suplanavę. Visą pasirodymą galiu vertinti devynetu.“

J. Kinderiui šį kartą savo įprastų varžovų sutikti neteko. Tarptautinėse suaugusiųjų varžybose Lietuvos garbę ginantis Dovydas Vaivada dėl traumos šį kartą čempionate atliko teisėjo pareigas, tad 2013-ųjų pasaulio čempionui iššūkį mesti bandė daug jaunesnės kartos atstovai.

„Buvo smagu pasivaržyti su jaunaisiais penkiakovininkais, – po čempionato pripažino J. Kinderis. – Stiprių konkurentų neturėjau, bet jaudulio vis dėlto buvo. Tiek šaudant, tiek jojant treniruotėse viską pavyko atlikti geriau. Savęs neapgausi, varžybų adrenalinas vis tiek yra ir daro savo.“

Olimpietis varžybose surinko 1506 taškus, antrąją vietą užėmęs kaunietis Titas Puronas sukaupė 1474 taškus, o trečias finišavęs vilnietis Nojus Chmeliauskas – 1295.

Bendrojoje įskaitoje J. Kinderiui lygių nebuvo, tačiau atskirose rungtyse skirtingi jaunieji penkiakovininkai sugebėjo mesti iššūkį tituluotam varžovui.

Plaukimo rungtyje greičiausias buvo Lukas Gaudiešius (2 min. 2,63 sek.), o J. Kinderis – antras (2 min. 5,15 sek.). Fechtuodamasis pasaulio čempionas laimėjo 29 kovas iš 32 (299 taškai), tačiau T. Puronas atsiliko tik 2 tiksliais dūriais. Bėgimo ir šaudymo rungtyje olimpietis vėl buvo geriausias (10 min. 58 sek., 642 taškai), bet Ugnius Kabelinskas atsiliko tik 4 sek.

Lietuvos čempionate J. Kinderis dalyvavo po 7 metų pertraukos.

„Pastarąjį kartą šalies čempionu tapau 2013 metais. Tuomet tapau pasaulio čempionu ir nesinorėjo sezono užbaigti vien tarptautinėmis varžybomis. Smagu buvo dabar sugrįžti, – prisiminė J. Kinderis. – Pastarąjį kartą penkiakovės varžybose teko dalyvauti metų pradžioje, kai Egipte dar įvyko pasaulio taurės etapas. Tuomet užėmiau 6 vietą ir rezultatu džiaugiausi, nes tai buvo vienas iš pasirengimo olimpinėms žaidynėms etapų. Sportinė forma dabar, manau, irgi nėra blogai, nors kai kuriose rungtyse varžybų praktikos neturėjimas turėjo įtakos.“

Lietuvos čempionatas tiek G. Venčkauskaitei, tiek J. Kinderiui buvo paskutinės šiuolaikinės penkiakovės varžybos 2020-aisiais. Jaunesni sportininkai vėl turėtų susiburti lapkričio viduryje – tuomet planuojama surengti tradicinį Kauno miesto čempionatą.

Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės federacijos informacija

Į viršų