Gegužės 7 d. nuotoliniu būdu vykusiame Lietuvos studentų lygos valdybos posėdyje buvo sprendžiamas klausimas dėl Lietuvos studentų futbolo lygos varžybų tęstinumo atsižvelgiant į susidariusią sutuaciją dėl koronoviruso paskelbto karantino. Balsavimu buvo nuspręsta neorganizuoti lygos varžybų antrojo rato, turėjusio vyktį šį pavasarį, o nugalėtojus ir prizininkus skelbti pagal pirmojo rato, vykusio šių mokslo metų rudenį, rezultatus. Tokiu būdu Šiaulių universiteto futbolininkai antrus metus iš eilės tapo Lietuvos studentų futbolo lygos čempionais!

Posėdžio metu buvo išrinkti atskirų prizų laimėtojai. Geriausiu Lietuvos studentų lygos futbolininku buvo išrinktas Šiaulių universiteto Edukologijos instituto kūno kultūros ir sporto pedagogikos studijų progamos ketvirtakursis Aivaras Bagočius, o rezultatyviausiu žaidėju tapo taip pat mūsų universiteto atstovas – Edukologijos instituto kūno kultūros ir sporto pedagogikos studijų progamos ketvirtakursis Paulius Janušauskas.

Šiaulių universiteto futbolininkų treneris Rytis Alūzas sako, jog posėdyje buvo svarstomi keli variantai, susiję su lygos varžybų tolesniu organizavimu. Vienas iš jų – varžybas iš viso anuliuoti, kitas – nugalėtoją ir prizininkus nustatyti pagal pirmojo rato rezultatus. „Vadovavomės nuostatais, kurie skelbia, kad sužaidus 50 procentų rungtynių rezultatai yra įskaitomi. Dabartinėje situacijoje puikiai suprantame, kad sužaisti antrojo rato dėl karantino yra tiesiog neįmanoma“, – sakė posėdį vedęs lygos direktorius Vytas Jančiauskas.

„Mums pasisekė, kad balsavimu didžiąją balsų dauguma buvo pritarta antrajam variantui, nes po pirmojo rato mūsų komanda buvo pirmoje turnyrinės lentelės vietoje. Taigi antrus metus iš eilės tapome Lietuvos studentų lygos čempionais. Aišku, komanda buvo pasiruošusi žaisti ir antrajame rate šį pavasarį, tačiau karantinas sujaukė visų planus ir varžybos nebebuvo atnaujintos“, – sako Šiaulių universiteto komandos treneris R. Alūzas.

Pasak trenerio, Šiaulių universiteto komanda šių metų čempionate buvo viena iš lyderių, nes joje rungtyniavo nemažai žaidėjų, turinčių didelę patirtį, kai kurie atstovaujantys įvairiems klubams Lietuvos futbolo A ir pirmoje lygose.

Trenerio nuomone, studentų lygos varžybose komandų meistriškumas ir rezultatai dažnai priklauso nuo to, kokius žaidėjus, rungtyniaujančius įvairiuose klubuose, pavyksta surinkti į studentų varžybas. R. Alūzas: „Džiaugiuosi, jog visi mūsų žaidėjai rungtyniavo sutelktai, mielai atvykdavo į kiekvienas rungtynes. Mačiau, kad toks nusiteikimas ir rimtas požiūris gali duoti rezultatus. Taip ir įvyko. Galiu pagirti visus žaidėjus, vienaip ar kitaip prisidėjusius prie komandos rezultatų. Meistriškumu ir pavyzdžiu daugeliui mūsiškių buvo Lietuvos A futbolo lygoje rungtyniaujantis P. Janušauskas. Mačiau, kad dauguma žaidėjų progresuoja, ypač išskirti galėčiau antrakursį Kildrą Kavaliuką. Komandai šame čempionate padėjo ir mūsų absolventai, taip pat ir Šiaulių sporto gimnazijos moksleiviai, kurie pagal nuostatus galėjo rungtyniauti LSFL varžybose“.

Per pirmojo rato penkerias rungtynes Šiaulių universiteto futbolininkai iškovojo 11 taškų ir artimiausius priešininkus iš Kauno technologijos universiteto aplenkė trimis taškais. Kauniečiai čempionate liko antri. Tiek pat taškų surinko ir trečios vietos laimėtojais tapo VU studentai, už savo nugarų palikę LSU, VGTU ir VDU komandas.

Į viršų