Lietuvos žolės riedulio sostinėje – Šiauliuose vasario 21-23 dienomis vyks „Europos moterų riedulio uždarų patalpų Trophy čempionatas 2020“. Tai yra antrasis pagal pajėgumą Europos čempionato divizionas.

Šiaulių sporto gimnazijos sporto salėje susigrums aštuonių Europos šalių čempionių komandos. Dėl patekimo į Elitinį divizioną kovos klubai iš Prancūzijos, Turkijos, Šveicarijos, Italijos, Kroatijos, Čekijos, Belgijos ir turnyro šeimininkės lietuvaitės.

Burtų keliu komandos buvo suskirstytos į dvi grupes po keturias komandas.

A GRUPĖ
1. Gaziantep Polisgücü SK (Turkija)
2. HC Rotweiss Wettingen (Šveicarija)
3. HF Lorenzoni Bra (Italija)
4. Hockey Klub Zelina (Kroatija)

B GRUPĖ
1. Douai HC (Prancūzija)
2. SK Slavia Prague (Čekija)
3. Waterloo Ducks HC (Belgija)
4. Šiauliai Ginstrektė ŠSG (Lietuva)

„Šiaulių Ginstrektė-ŠSG“ moterų riedulio komandos vyriausiasis treneris Vaidotas Vaičeliūnas sako, kad B grupė „popieriuje“ atrodo gerokai pajėgesnė, nei A grupė.  

„Kokia stipri bebūtų grupė, kokios patyrusios ir grėsmingos varžovės, mūsų tikslas užimti 1-2 vietą grupėje ir patekti į stipriausiųjų ketvertuką. Varžovės stiprios, tačiau ir mes turime labai gerų žaidėjų. Stengiamės surinkti visas pajėgiausias sportininkes, tikimės, kad niekas nepatirs traumų. Kalbiname merginas grįžti ir ginti klubo garbę po motinystės atostogų. Viliamės, kad jos prisijungs ir įneš naujos energijos“, – teigė V.Vaičeliūnas.

Dvi pirmas vietas grupėse užėmusios komandos patenka į naują, lyderių ketvertuką ir kaunasi dėl apdovanojimų ir kelialapių į Elito divizioną. 3-4 vietas grupėse užėmusioms komandoms tenka kautis dėl išlikimo Trophy divizione. 7-8 vietas bendroje įskaitoje užėmusioms ekipoms ateinančiais metais teks kautis trečiajame pagal pajėgumą divizione.

Parengta pagal Šiaulių miesto savivaldybę

Į viršų