Vienintelėse šią savaitę įvykusiose TOP SPORT Lietuvos moterų tinklinio čempionato rungtynėse užfiksuota staigmena - Vilniaus universiteto (VU) ekipa savo aikštėje po dramatiškos kovos 3-2 (26:24, 25:23, 15:25, 18:25, 16:14) įveikė Baltijos lygoje rungtyniaujančią Jonavos „Aušrinės-KKSC“ komandą.

Tai buvo pirmasis toks atvejus šiame čempionate, kai Baltijos lygos klubas pralaimi vienai iš likusių Lietuvos pirmenybių ekipų.

VU tinklininkės sugebėjo laimėti du dramatiškus pirmus setus, bet vėliau iniciatyvą perėmė viešnios. Gana užtikrintai laimėjęs trečią ir ketvirtą setus, Jonavos klubas išlygino rezultatą, tačiau itin atkakliame lemiamame sete triumfavo VU atstovės.

Nugalėtojoms 24 taškus pelnė Beata Gorban, po 12 – Kotryna Kontautaitė ir Jovita Bukantytė.

Jonavos komandoje 24 taškus surinko Gerda Grudzinskaitė, 13– Rugilė Grudzinskaitė, 12 – Gabija Kasperavičiūtė, po 11 – Irina Andrejeva ir Vaiva Valionytė.

„Rungtynes pradėjome kovingai nusiteikusios, sekėsi pagrindiniai elementai – priėmimas ir puolimas. Pirmuose dvejuose setuose kovojome dėl kiekvieno taško. Trečias ir ketvirtas setas mums nebuvo palankūs, galbūt per anksti patikėjome pergale, galbūt jau ir jėgos pradėjo sekti. Tačiau penktąjį setą pradėjome nuo nulio. Pavyko apsiginti, varžovės nerealizavo savo galimybių ir tai suteikė mums daugiau progų pabaigti rungtynes sėkmingai“, – džiaugėsi VU lyderė B. Gorban.

Ši pergalė sustiprino VU pozicijas kovojant dėl ketvirtosios vietos reguliariajame sezone. Ši ekipa turi 11 taškų. Jonavos komanda su 19 taškų yra antra.

Parengta pagal LTF

Į viršų