Šiaulių arenoje įvyko 2019 metų sezono Šiaulių apskrities futbolo bendruomenės apdovanojimų šventė, kurioje buvo gausu padėkų, prizų bei apdovanojimų.

Vakarą pradėjo Šiaulių apskrities futbolo federacijos (ŠAFF) prezidento Gintauto Mirausko kalba, kurioje jis apžvelgė išties sėkmingus metus Šiaulių apskrities futbolui, padėkojo Šiaulių miesto savivaldybei bei rėmėjams, kad bendromis pastangomis po pertraukos į Šiaulius grįžo vyrų futbolas.

2019 metais buvo ir garbingų jubiliejų futbolo veteranų tarpe. Šiame šventiniame vakare futbolo veteranai taip pat buvo pagerbti, o jiems atminimo prizus įteikė ŠAFF valdybos narys Rimantas Viktoravičius. 70-ies metų jubiliejų šiemet atšventė Česlovas Kančelskis, Veidevytis Čepulis, Valerijus Kurskis ir Jurijus Kuzminas, o 75-ies metų jubiliejų šventė Algis Liaudanskis.  

Taip pat buvo įteiktos ir padėkos veteranų komandoms FC „Šiaulių Tigrai“, VFK „Šiauliai“, „Skaistgirys-Žvelgaitis“ bei naujai suburtai komandai „Šiaulių liūtai“.

Po padėkų veteranams, į sceną buvo kviečiamos merginos, kurios garsino Šiaulių apskrities vardą. Tai - 20-ies metų jubiliejų šiemet atšventęs FC „Gintra-Universitetas“ klubas ir jam atstovavusios merginos, kita moterų A lygoje dalyvavusi ekipa SG-FA „Šiauliai“ bei naujai susibūrusi moterų futbolo komanda FK „Mamukai", kurios pagrindą sudaro FA „Šiauliai“ auklėtinių mamos.

2019 metais Šiaulių apskritis turėjo ir žaidėjų, kurie savo apskrities vardą garsino ir žaisdami Lietuvos A lygoje ar gynė Lietuvos rinktinės garbę. Padėkos buvo įteiktos Eligijui Jankauskui, kuris šį sezoną su Marijampolės „Sūduva" iškovojo visus tris titulus Lietuvoje, Domantui Šimkui, kuris 2019 metais Lietuvos rinktinėje sužaidė septynerias rungtynes, Rolandui Baravykui, kuris 2019 metais Lietuvos rinktinėje sužaidė penkerias rungtynes, Deividui Šešplaukiui, kuris kartu su „Kauno Žalgirio" ekipa iškovojo A lygoje ketvirtąją vietą bei dviems FK „Panevėžys" spalvas ginusiems žaidėjams - Šarūnui Jurevičiui ir Vytui Gašpuičiui. Taip pat šventėje negalėjo dalyvauti Mantas Kuklys, kuris 2019 metų sezone Lietuvos rinktinėje sužaidė penkias rungtynės ir Kazachstano pirmenybėse su „Zhetysu" ekipa užėmė penktąją vietą.

Asmeninės padėkos už aktyvią veiklą Šiaulių apskrityje buvo įteiktos trims futbolo entuziastams – Tomui Belko, Svajūnui Biliui ir Daliui Einoriui. Taip pat už ilgą darbą futbole buvo padėkota dviem treneriams – Vytautui Vaišnorui ir Vaclovui Pocevičiui.

Vėliau ŠAFF prezidentas Gintautas Mirauskas įteikė padėkas komandoms, kurios dalyvavo LFF organizuojamose pirmenybėse, bet prieš tai buvo įteikta padėka Šiaulių universiteto futbolo komandai, kuri praėjusį sezoną tapo LSFL čempionais. Padėkos įteiktos LFF I lygoje dalyvavusioms ekipoms – FA „Šiauliai“ bei FC „Pakruojis“, LFF II lygos Vakarų zonoje dalyvavusioms ekipoms – FK „Kražantė“, Joniškio „Saned“, FK „Akmenės Cementas“ bei lygos čempione tapusiai „ŠSPC-Radviliškis“ komandai.

Nebuvo pamiršti ir teisėjai, kuriems taip pat buvo padėkota už 2019 metų sezoną. Asmeninės padėkos įteiktos A lygoje teisėjavusiems Manfredui Lukjančukui, Mindaugui Jackui, Dainiui Raudžiui bei FIFA kategorijos moterų teisėjoms Jurgitai Mačikunytei ir Rasai Imanalijevai.

Parengta pagal ŠAFF

Į viršų