Jau šiandien 14 val. naujajame Šiaulių regbio akademijos stadione Lietuvos vyrų regbio rinktinė stos į nepaprastai svarbų mūšį su Šveicarijos komanda.

Antrajame pagal pajėgumą Europos čempionato divizione besivaržantys lietuviai pirmąsias rungtynes išvykoje 10:27 pralaimėjo Ukrainos komandai ir apsunkino savo padėtį kovojant dėl išlikimo „Trophy“ divizione.

Vėliau mūsiškių lauks akistatos su pajėgiomis Lenkijos, Vokietijos ir Nyderlandų komandomis, todėl mačas su šveicarais gali tapti išlikimo mūšiu.

Kad šveicarai yra įveikiami, parodė praėjusiame cikle vykusios rungtynės, kuriose mūsiškiai išvykoje šveicarams nusileido tik po atkaklios kovos 24:34.

Lietuvos rinktinės treneris iš Pietų Afrikos (PAR) Ntando Manyosha prisipažino, kad rungtynės Ukrainoje parodė Lietuvos regbio skaudulius.

„Didžiausia pamoka yra ta, kad vis dar esami maži šiame lygyje ir norint jame konkuruoti, turime žaisti geriausią savo žaidimą. Su Ukraina atrodėme labai silpnai. Ko gero, tai buvo prasčiausios rungtynės nuo tada, kai pradėjau treniruoti komandą. Žaidėjai suprato, kad neatėjome į stadioną su tinkamu nusiteikimu, buvome išsiblaškę. Antra pamoka yra ta, kad jeigu tu nesusikoncentruoji rungtynėms ir galvoji, kad viskas vyks lengvai, tu pralaimėsi. Taip mes atrodėme Ukrainoje. Mes tiesiog žaidėme, bet nebuvo tikslumo, agresyvumo ir nurodymų vykdymo. O to reikėjo, norint laimėti. Trečias dalykas – mums trūko patyrusių žaidėjų iš užsienio, ypač puolime“, – kalbėjo N. Manyosha.

Šveicarams rungtynės Šiauliuose bus pirmosios šiame Europos čempionato cikle. Tai mūsiškiams įneša daugiau nežinomybės, bet varžovų žaidimo braižas treneriams yra pažįstamas.

„Šveicarija yra labai patyrusi komanda, savo sudėtyje turinti daug gero lygio žaidėjų. Dauguma žaidėjų rungtyniauja aukšto lygio komandose Prancūzijoje. Jie mėgsta dominuoti rungtynėse, naudoja spaudimą grumtynėse ir gerai žaidžia išsimesdami iš užribio, taip laimėdami nemažai teritorijos. Pasikartosiu, varžovai yra labai patyrę“, – pabrėžė N. Manyosha.

Nepaisant to, Lietuvos regbininkai yra kupini noro ir pykčio reabilituotis po pirmųjų rungtynių, todėl Šiauliuose sieks nudžiuginti sirgalius.

„Kiekviena komanda žengia į aikštę turėdama šansų laimėti. Turėsime sužaisti geriausias rungtynes, norėdami tęsti kovą grupėje. Tikiuosi, kad išnaudosime palankias situacijas ir galėsime siekti pergalės. Privalėsime išnaudoti kiekvieną progą, kurią susikursime, bei itin tiksliai žaisti gynyboje. Šiuo metu nesame komanda, kuri galėtų dominuoti atakuodama, didesnę laiko dalį tikriausiai praleisime gindamiesi, todėl privalėsime būti susikaupę, nepaleisti varžovų į priekį ir išnaudoti savo progas“, – pridūrė Lietuvos rinktinės treneris.

Lietuvos rinktinė po šių rungtynių pasirodymą „Trophy“ divizione pratęs jau pavasarį. Kovo mėnesį mūsiškiai išvykoje žais su olandais ir vokiečiais, o ciklą užbaigs balandį maču namuose su lenkais.

„Trophy“ diviziono nugalėtojai iškops į aukščiausią divizioną, o paskutinėje vietoje liksianti ekipa iškris į „Conference 1“ grupę.

Parengta pagal LRF

Į viršų