Savaitgalį Lietuvos rankinio lygoje vyko net 4 rungtynės.

Uteniškiai priėmė Panevėžio „KKSC-RSSG-Grifą“ – rungtynės baigėsi svečių pergale 31:26 (16:16). Klaipėdos „Dragūnas“ svečiuose įveikė Šiaulių „Dubysą“ – 47:25 (27:14).

Sostinės derbis tarp HC „Vilnius“ ir VHC „Šviesa“ baigėsi „Šviesos“ pergale – 36:22 (17:8). O ekologinė katastrofa nesustabdė Alytaus „Varsos-Stronglaso“ ir „Kauno Ąžuolo-KTU“ dvikovos. Pergalę intensyvioje ir grubioje kovoje išplėšė aikštelės šeimininkai – 31:24 (17:16).

Sinkevičius ir Tadas Rasakevičius – po 1.

Pirmajame kėlinyje „Dragūnas“ nuolat didino savo persvarą ir vieną šiauliečių įvartį lydėdavo du Klaipėdos komandos įvarčiai (6:4, 12:7, 21:13). Kėlinį atkarpa 5:0 užbaigė „Dragūnas“ – 27:14.

Antrasis kėlinys uostamiesčio komandai taip pat nebuvo per sunkus. Komandas visą laiką skyrė daugiau nei 15 įvarčių (32:17, 38:22, 42:25). Rungtynes, kaip ir pirmąjį kėlinį, „Dragūnas” užbaigė atkarpa 5:0 ir laimėjo rezultatu 47:25.

„Žaidėme neblogai, tačiau nespėdavome grįžti į gynybą ir taip leidome „Dragūnui“ susikrauti įvarčių persvarą. Laimėjo stipresnė komanda“, –  pagrindinį šiandienos trūkumą įvardijo Šiaulių „SC Dubysa“ treneris Artūras Strupas.

„Bėgome, žaidėme greitą žaidimą su greitomis atakomis ir mums viskas pavyko. Įmetėme pakankamai, maždaug taip ir planavome“, – trumpai pakomentavo Klaipėdos „Dragūno“ vyriausiasis treneris Artūras Juškėnas.

Šiaulių „SC Dubysa“: Donatas Stripeika – 6, Justas Mielenis ir Tomas Baliutavičius – po 5,  Aivaras Budrys – 4, Arūnas Tribė – 2, Robertas Ramašauskas, Gedvinas Jocas ir Povilas Šalna – po 1.

Klaipėdos „Dragūnas“: Deividas Virbauskas ir Benas Butkus – po 7, Gytis Šmantauskas – 6, Lukas Simėnas ir Gabrielius Virbauskas – po 5, Laurynas Simonavičius ir Orestas Biknius – po 4, Arvydas Bučius, Mykolas Lapiniauskas ir Tomas Valentukevičius – po 2, Gintaras Cibulskis, Ignas Savičius ir Edvinas Aidukonis – po 1.

ČEMPIONATO LENTELĖ
Vieta                  Komanda                          Taškai
1                Vilniaus VHC „Šviesa“              8
2                Klaipėdos „Dragūnas“               6
3                Alytaus „Varsa-Stronglasas“     6
4                Vilniaus HC „Vilnius“                 4
5                Kauno „Granitas-Karys“           4
6                RK „Kauno Ąžuolas-KTU“        2
7               „KKSC-RSSG-Grifas“               2
8               Šiaulių „SC Dubysa“                 0
9               Utenos HC „Utena“                   0

Parengta pagal LRL

Į viršų