Savaitgalį Šiauliuose praūžęs Europos graplingo čempionatas ir vėl dosnus buvo sportininkams iš Lietuvos. Pastarieji be kimono ir su kimono grupėse laimėjo net tris absoliučių kategorijų diržus iš keturių. Ketvirtasis diržas iškeliavo į Latviją. Savo svorio kategorijose čempionais be minėtų šalių tapo Rusijos, Ukrainos ir Izraelio atstovai.

Pirmą kartą istorijoje Europos graplingo čempionate buvo kovojama su kimono ir be kimono rungtyse. Iš viso Šiauliai sulaukė beveik 400 dalyvių.

Neabejotinai daugiausiai dėmesio sulaukė vyrų absoliučios kategorijos be kimono rungties finalas, kuriame varžėsi Lukas Pelakauskas ir Deividas Matusievičius. Pirmąkart istorijoje finalas pareikalavo net dviejų pratęsimų, po kurių teisėjai pergalę minimalia persvara skyrė D. Matusievičiui. Pastarasis triumfavo ir populiariausioje 84 kilogramų svorio kategorijoje.

Vyrų rungtyje su kimono triumfavo Mantas Vaitkevičius. 35 metų panevėžietis užtikrintai laimėjo ir savo kategorijos per šimtą kilogramų kovas. Absoliučioje įskaitoje jis iki finalo nukeliavo visus varžovus priversdamas pasiduoti.
Merginų grupėje rungtyje su kimono triumfavo pasaulio čempionė Aida Vasiliauskaitė. Ji varžėsi ir be kimono rungties finale, tačiau jame nusileido Latvijos atstovei Andai Filipovai.

Savo svorio kategorijose triumfavo ir daugiau lietuvių: Laimonas Stančikas, Tomas Smirnovas, Lukas Pelakauskas ir Teodoras Aukštuolis. Tarp merginų nepralenkiamos buvo Ieva Eringytė ir Ieva Smirnovaitė.

Šiais metais Lietuvoje numatomi dar trys dideli renginiai: Lietuvos atviros mokinių pirmenybės, Lietuvos čempionatas bei lapkričio pabaigoje Kaune įvyksiantis Pasaulio graplingo taurės turnyras.

Parengta pagal Šiaulių miesto savivaldybę

Į viršų