Praėjusią savaitę geriausias Lietuvos pulo žaidėjas Pijus Labutis dalyvavo „Ljubljana 9-ball open 2019“ – pirmajame iš penkių rimtų turnyrų, kuriuose jis nori įgyti optimalią sportinę ir psichologinę formą prieš gruodį Katare, Dohoje vyksiantį pasaulio čempionatą.

Aukšto lygio turnyre Liublianoje susirinko visas būrys į prizines vietas ir net čempiono titulus tame pačiame čempionate pretenduojančių sportininkų (viso dalyvavo 73 žaidėjai). P. Labutis sužaidė itin galingai, laimėjo visus 7 žaistus mačus ir iškovojo taurę.

Kelią atkrintamosiose varžybose P. Labutis pradėjo pergale prieš vieną turnyro favoritų, buvusį pasaulio čempioną Thorsteną Hohmanną. Vėliau sekė pergalės prieš mažiau tituluotus varžovus, o finale teko kautis su vienu geriausių šiuo metu Europos žaidėjų graiku Aleksu Kazakiu. Graikas pernai metų pasaulio čempionate iškovojo sidabrą, žaidė už Europos komandą prestižiniame „Mosconi“ turnyre. Pijus finalą prieš galingą varžovą sužaidė praktiškai idealiai ir nugalėjo rezultatu 9:7.

„Pergalė rimtame turnyre tikrai labai džiugina, tačiau dar smagiau palikti už nugaros tokius žaidėjus kaip legendinį „Kaizerį“ Ralfą Souquet ar Aleksą Kazakį, – dalijosi įspūdžiais P. Labutis. – Svarbiausia, kad tai padės pasiekti tokią psichologinę formą, kai nebesvarbu, kas Tavo oponentas prie stalo – įveikti gali bet ką“.

Savo formą P. Labutis dar pasitikrins ir Lietuvoje spalio 24-28 d. Kaune vyksiančiame Lietuvos pulo čempionate. Pernai jis šventė pergalę absoliučioje įskaitoje, tačiau iškovojo ne visų disciplinų titulus, tad įrodyti savo pajėgumą teks ne tik tarptautinėse, bet ir namų arenose.

Parengta pagal Lietuvos pulo federaciją

Į viršų