Krepšinio fanai Europoje su nekantrumu gali laukti naujojo Eurolygos sezono. Jis prasidės jau artėjančią savaitę. Šiemet Eurolygoje išvysime 18 komandų, o Lietuvos garbę pajėgiausiame Senojo žemyno klubinio krepšinio turnyre gins Kauno “Žalgiris”.

Šiame straipsnyje aptarsime komandas, kurios artėjančiais metais yra laikomos pagrindinėmis favoritėmis į titulą.

Maskvos CSKA. Armiečių nepaminėti prie favoritų būtų per didelė prabanga. Būtent Rusijos sostinės klubas artėjantį sezoną gins čempionų titulą.

Tiesa, CSKA vasarą pasikeitė tiesiog iš esmės. Klubą paliko visa eilė svarbių žaidėjų, o itin jaustis turėtų Nando de Colo, Sergio Rodriguezo ir Corey Higginso netektys. Visi paminėti krepšininkai ir toliau žais Eurolygoje, tačiau vasarą sukirto rankomis su Vakarų Europos klubais.

Žinoma, CSKA taip pat nesnaudė - iš Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) pavyko prisivilioti vidurio puolėją Kostą Koufos, o komandos puolimo lyderio rolę turėtų užimti praėjusio sezono rezultatyviausias Eurolygos krepšininkas Mike’as Jamesas.

Stambulo “Fenerbahce”. Turkai tiesiog nuostabiai rungtyniavo praėjusių metų reguliariajame sezone. Tačiau sezonui artėjant į pabaigą, komandą užpuolė traumų lavina. Turbūt būtent dėl traumų “Fenerbahce” pralaimėjo ir Eurolygos pusfinalį, ir Turkijos čempionato finalą. Abusyk Žjelko Obradovičiaus auklėtinius baudė amžina varžovė Stambulo “Anadolu Efes” ekipa.

Nepaisant sudėtingo praėjusio sezono finišo, “Fenerbahce” naują sezoną pasitinka dar labiau sustiprėjusi. Į NBA lygą išvyko Nicolo Melli ir Marko Guduričius, o į jų vietas atvyksta Miuncheno “Bayern” spindėjęs Derrickas Brownas ir jau minėtas Nando de Colo. Ar šie pakeitimai pasiteisins – pamatysime jau netrukus.

Madrido “Real”. Ispanijos čempionai po truputį pradeda priminti tikrą dinastiją. Tai lyg puzlis, kuris kasmet pasipildo naujomis detalėmis.

“Real” išlaikė visą komandos branduolį, o nueinantį veteraną Gustavo Ayoną pakeitė kitu vidurio puolėju Jordanu Mickey. Be to, “Real” pasipildė ir buvusiu Vilniaus “Ryto” legionieriumi iš Argentinios Nikolu Laprovitola. Šis įžaidėjas buvo išrinktas naudingiausiu praėjusio sezono Ispanijos pirmenybių krepšininku.

Galbūt kai kam “Real” sudėtis neatrodo tokia pajėgi, kaip pagrindinių konkurentų, bet šios komandos nuvertinti jokiu būdu negalima. Iškalbingas ir faktas, jog svarbią rolę “Real” gretose užima net penki praėjusio pasaulio krepšinio čempionato finalininkai (du iš Ispanijos, tyrs iš Argentinos).

“Barcelona”. Katalonijos sostinės klubas vasarą sprogdino vieną bombą po kitos. Pasak krepšinio lažybininkų, būtent “Barca” yra favoritė į trofėjų, kuriai skiriama 21% tikimybė laimėti Eurolygą.

Svetislavo Pešičiaus kariauna įsigijo Kauno “Žalgirio” lyderį Brandoną Daviesą, rezultatyviausią CSKA žaidėją C. Higginsą, susigrąžino kurį laiką nežaidusį Alexą Abrinesą. Vien šios pavardės darytų komandą bene pajėgiausia Europoje, tačiau didžiausia žvaigždė verta atskiros pastraipos.

“Barcelona” iš NBA persiviliojo Nikola Mirotičių. Šis žaidėjas jau dabar laikomas bene geriausiu krepšininku, kuris žais Europoje per pastaruosius 10 metų. Kalbama, kad tai bus geriausiai apmokamas ne NBA žaidžiantis krepšininkas pasaulyje. Intrigos šiam perėjimui turi ir faktas, kad praeityje žaidėjas ilgus metus žaidė amžinų varžovų “Real” gretose.

Į viršų