Iš atrankinių kovų į Europos moterų futbolo čempionatą vilkint Lietuvos nacionalinės rinktinės aprangą į komandą sugrįžusios Šiaulių „Gintros-Universiteto“ futbolininkės sužaidė kontrolinį mačą su Kazachstano čempione Šymkento „BIIK-Kazygurt“.

Pastaroji dalyvauja treniruočių stovykloje Radviliškyje ir intensyviai rengiasi UEFA moterų Čempionių lygos šešioliktfinaliui, o kazachėms teks išmėginti jėgas su pajėgia Briuselio „RSC Anderlecht“ komanda iš Belgijos.

Traumų išretinta sudėtimi „Gintra-Universitetas“ neatsilaikė prieš „BIIK-Kazygurt“ ekipą ir turėjo pripažinti varžovių pranašumą rezultatu 0:2 (0:1).

Lietuvos čempionės šiame susitikime turėjo verstis be dviejų pagrindinės sudėties žaidėjų – traumą besigydančios Anastasijos Filenko bei su Lietuvos U-17 merginų rinktine išvykusios puolėjos Rimantės Jonušaitės.

Ne gana to, pačioje rungtynių pradžioje su varžove pavojingai susidūrusi Liubou Gudchanka stipriai susitrenkė galvą ir buvo skubiai išvežta į pirmosios pagalbos ligoninės skyrių. Po medikų apžiūros, komanda galėjo lengviau atsikvėpti, nes prasidėjus antrajam kėliniui baltarusė sugrįžo į stadioną, tačiau jau tik kaip žiūrovė.

Tuo „Gintros-Universiteto“ bėdų lavina nesibaigė. Antrojo kėlinio pradžioje čiurnos traumą patyrė brazilė Kelen Bender, o R. Viktoravičiui beliko pasikliauti futbolininkėmis, kurios buvo aikštėje.

Nors šiaulietės daug pavojingų epizodų prie oponenčių vartų nesukūrė, kompaktiška gynyba ir patikimas Gretos Lukjančukės žaidimas kazachėms neleido jaustis kaip namuose.

Kazachstano čempionės į priekį išsiveržė sužaidus pusvalandžiui, kai kamuolį į vartus pasiuntė Gulnara Gabelia – 0:1, o pirmasis kėlinys taip ir baigėsi.

Antrajame kėlinyje sužaidus kiek daugiau nei 10 minučių kazachių persvarą padvigubino Rachel Zulu – 0:2.

Primename, jog Baltijos moterų futbolo lygos trofėjus po metų pertraukos sugrįžo į Šiaulius. Lietuvos čempionė „Gintros-Universiteto“ komanda tapo stipriausiu 2019 metų Pabaltijo moterų futbolo klubu.

Paskutinėse šio sezono rungtynėse šiaulietės savo žiūrovų akivaizdoje 5:0 (4:0) sutriuškino „Kauno  Žalgirio“ futbolininkes ir po mačo kėlė trofėjų virš galvų.

Parengta pagal Šiaulių „Gintros-Universitetą“

Į viršų