Klaipėdos Pirmosios Melnragės paplūdimyje vyko LRF  moterų ir vyrų paplūdimio rankinio čempionatas, kuriame dalyvavo 3 moterų ir 7 vyrų  komandos.

Moterų grupėje varžėsi Klaipėdos „Viesulas“, Šiaulių HC „Salvė“ ir Telšių „Žemaitija“ (šią komandą sudarė Tauragės, Klaipėdos ir Kretingos rankininkės). Vyrų grupėje varžėsi  „Dragūnas“ I, „Dragūnas“ II, „Memelis-CSC Telekom“ , „Saldainiukai“ iš Klaipėdos, Tauragės ir dvi Kaltinėnų komandos.

Moterų grupėje varžybos vyko dviejų ratų sistema, vyrai žaidė vieną ratą. Tarp moterų pajėgiausios buvo „Žemaitijos“ rankininkės, iškovojusios visas pergales. Antros liko Klaipėdos „Viesulo“, trečios Šiaulių HC „Salvė“ rankininkės. Vyrų grupėje čempionais tapo antroji Dragūno komanda, antra liko pirmoji „Dragūno“ komanda, trečiąją vietą užėmė Tauragės „Šiltaura-SC“ rankininkai.

Po čempionato varžybų vyriausiasis teisėjas džiaugėsi paplūdimio rankinio populiarumu, tačiau pastebėjo, jog žaidimo geografija kol kas dar per daug neišplitusi: „Šiais metais  čempionate negalėjo dalyvauti Garliavos moterų ir Vainodės vyrų komandos, kurios jau daugelį metų yra nuolatiniai varžybų dalyviai. Lietuvoje paplūdimio rankinis vis populiarėja, merginų ir vaikinų rinktinės dalyvauja Europos paplūdimio rankinio čempionatuose, bet pagal įvykusio 2019 m. LRF čempionato dalyvavusių komandų geografiją  galime teigti, kad paplūdimio rankinis suaugusiųjų tarpe žaidžiamas tik Žemaitijoje. Reikia tikėtis, kad galbūt kitais metais sulauksime komandų ir iš kitų Lietuvos kampelių.“

Parengta pagal LRF

Į viršų