Pere (Belgija) surengtuose devintajame ir dešimtajame atvirųjų Europos mažųjų dviračių kroso (BMX) taurės varžybų etapuose Lietuvai atstovavo du dviratininkai. Gabrielius Pabijanskas devintojo etapo elito grupėje pasiekė pusfinalį ir galutinėje įskaitoje užėmė devintąją vietą, o dešimtajame etape liko 25-as.

Devintąjį etapą laimėjo 2018 metų pasaulio čempionate ketvirtas buvęs olandas Joris Hermsen. G. Pabijanskas atrankos važiavimuose dukart užėmė antrąją vietą, o sykį buvo trečias. Jis ketvirtfinalio važiavime užėmė antrąją, o pusfinalio – penktąją vietas.

Devintojo etapo elito grupės varžybose lenktyniavo 34 dviratininkai iš 13 pasaulio šalių. Pasaulio reitingo taškus pelnė tik finale dalyvavę dviratininkai (1–8 vietos).

Dešimtąjį etapą (33 dalyviai) laimėjo britas Quillan Isidore. G. Pabijanskas ketvirtfinalio važiavime finišavo priešpaskutinis, septintas. Jis atrankos važiavimuose sykį buvo trečias ir dukart finišavo ketvirtas.

Jaunių grupėje Gustas Usevičius devintajame etape, kurį laimėjo latvis Edvards Glazers, tarp 37 dalyvių buvo 31-as, o dešimtajame etape taip pat tarp 37 dalyvių klasifikuotas 33-ias. Devintojo etapo ketvirtfinalio važiavime Gustas finišavo paskutinis, aštuntas.

Parengta pagal LDSF

Į viršų