Baigėsi Baltijos regbio „Top“ lygos reguliarusis sezonas. Po paskutinių rungtynių paaiškėjo, kad lygos pusfinalyje Šiaulių „Baltrex-Šiauliai“ žais su „Miesnieki“ (Latvija) ekipa, o Šiaulių „Vairas-Kalvis-Jupoja“ – su „Garkalne-Livonia“ (Latvija) komanda. Tuo tarpu Kauno „Žalgiris“ ir „Šiauliai“ kausis dėl penktos vietos.

Čempiono titulą ginantis Šiaulių „Vairo-Kalvio-Jupojos“ klubas gana užtikrintai baigė reguliarųjį sezoną. Jau 9-ąją min. svečiai pirmavo 12:0. Nors iki  pertraukos latviai sugebėjo priartėti (7:12), antrajame kėlinyje taškus pelnė tik šiauliečiai.

Nugalėtojams 7 taškus pelnė Deividas Peskovas, po 5 – Adomas Obrikis, Tomas Bagdonas, Justinas Vasiliauskas ir Tadas Aleksonis.

„Reguliarųjį sezoną vertinu teigiamai. Nėra didelio skirtumo tarp pirmos ir antros vietos. Pusfinalyje žaisime namuose, o tai visada geriau. Kalbant apie visas rungtynes, tai mūsų žaidimas buvo banguotas, o po neblogo Šiaulių derbio kitose rungtynėse buvo situacijų, kurios privertė daug ką apmąstyti. Sezono pradžia buvo sudėtinga. Dėl traumų negalime išlaikyti stabilios startinės sudėties, tačiau situacija gerėja, todėl viskas yra neblogai“, – mintimis dalinosi „Vairo“ treneris Gediminas Marcišauskas.

Be pralaimėjimų reguliarųjį sezoną baigusi Šiaulių „Baltrex-Šiaulių“ komanda palaužė jaunąją „Šiaulių“ komandą. Šiame mače išsiskyrė du rezultatyviausi Baltijos „Top“ lygos žaidėjai – Matas Miežys („Šiauliai“) ir Armandas Kalinauskas („Baltrex-Šiauliai“). Pastarasis šiame susitikime pelnė net 27 taškus, o M. Miežys – 15. Visgi M. Miežiui užteko taškų, kad jis taptų rezultatyviu reguliariojo sezono žaidėju (71 tšk.). A. Kalinausko sąskaitoje – 66 taškai.
Likusius 5 taškus paskutiniame mače „Šiaulių“ ekipai pelnė Laimonas Urbietis. „Baltrex-Šiaulių“ gretose 7 taškus surinko Donatas Trumpickas, po 5 – Tomas Rudzinskas ir daugiausiai žeminimų reguliariajame sezone atlikęs Martynas Lianzbergas.

„Šiuo momentu mums trūksta fizinės jėgos. Reikia labiau užsigrūdinti ir didinti ištvermę. Praktiškai visose reguliariojo sezono rungtynėse mes rezultatyviai žaidžiame pirmajame kėlinyje, bet vėliau darome per daug klaidų, varžovai mus už tai baudžia ir mes palūžtame. Nepaisant to, esu patenkintas tuo, kaip žaidėme su išmetimais iš užribio, taktiškai taip pat kartais žaidėme neblogai. Manau, kad suderinę savo veiksmus, galime kautis su visais varžovais“, – kalbėjo „Šiaulių“ treneris iš PAR Ntando Manyosha.

„Rungtynės nebuvo išskirtinės. Galbūt darėme per daug klaidų ir leidome varžovams pelnyti daug taškų baudos smūgiais. Analizuosime klaidas ir ruošimės pusfinaliui“, – sakė „Baltrex-Šiaulių“ veteranas Mindaugas Grigas.
Pirmąją pergalę reguliariojo sezono finiše iškovojo Kauno „Žalgirio“ regbininkai. Jie po dramatiškos kovos namuose įveikė „Garkalne/Livonia“ komandą.

Svečiai sėkmingiau pradėjo rungtynes ir pirmavo 7:0. Vėliau Dainius Tamoliūnas baudos smūgiu rezultatą sušvelnino, o po Aurimo Streckio ir D. Tamoliūno žeminimų žalgiriečiai išsiveržė į priekį 13:7. Vis dėlto antrajame kėlinyje „Livonia“ ekipa surengė rezultatyvią ataką ir išsiveržė į priekį 14:13. 64-ąją min. D. Tamoliūnas prispaudė kamuolį varžovų įskaitiniame plote ir padovanojo pergalę savo komandai.

„Rungtynės buvo labai geros. Esu labai laimingas. Šįkart mums galėjo padėti keletas žaidėjų po traumų ir diskvalifikacijų, todėl tai pakėlė komandos nuotaiką. Turime dabar žiūrėti į priekį ir pasiruoši paskutinėms rungtynėms su „Šiauliais“, – sakė „Žalgirio“ treneris Felo Sangweni.

Pirmąją vietą reguliariajame sezone užėmė „Baltres-Šiauliai“ (15 tšk.), antrąją – „Vairas-Kalvis-Jupoja“ (13 tšk.), trečiąją – „Garkalne-Livonia“ (9 tšk.), ketvirtąją – „Miesnieki“ (9 tšk.), penktąją – „Šiauliai“ (7 tšk.), šeštąją – „Žalgiris“ (7 tšk.).

Taip pat startavo Lietuvos regbio čempionato I grupės turnyras. Pirmajame ture Vilniaus „VRA-Tomosta“ namuose 52:13 nugalėjo Šiaulių „Baltrex-PRC“ komandą, jungtinė „Klaipėdos kovo“/Plungės „Perkūno“ komanda svečiuose 30:19 įveikė Panevėžio „Klevo-Ryšių statybos“ klubą, o Vilniaus „Geležiniui vilkui“ buvo įskaityta techninė pergalė 30:0 prieš į Vilnių neatvykusią Kauno „Ąžuolo“ ekipą.

Parengta pagal LRF

Į viršų