UEFA moterų Čempionių lygos atrankos barjero šiemet neperžengusi Šiaulių „Gintros-Universiteto“ komanda kovas moterų futbolo A lygoje bei Baltijos lygoje tęs be keturių legionierių.

Šiaulių miesto moterų futbolo klubas atsisveikino su pietų afrikietėmis Jermaine Seoposenwe ir Nothando Vilakazi, tailandiete Miranda Nild bei antrą sezoną „Gintros-Universiteto“ aprangą vilkėjusia brazile Isadora Freitas.

Pastaroji jau kurį laiką buvo atsidūrusi aukščiausios Ispanijos moterų futbolo lygos klubo Logrono „EdF Logrono“ radare ir nors brazilės kontraktas su Lietuvos čempionių ekipa galiojo iki sezono pabaigos abiems šalims pavyko pasiekti susitarimą dėl žaidėjos persikėlimo į Ispaniją.

„Isadora jau ne pirma futbolininkė iš mūsų klubo išvykstanti į vieną stipriausių pasaulio moterų futbolo lygų. Aišku, mums nėra lengva susitaikyti su pajėgios žaidėjos praradimu, bet tuo pačiu turime pasidžiaugti ir už ją, kadangi suprantame, jog daugelio svajonė yra žaisti Ispanijoje“, – kalbėjo klubo direktorius Mantas Radavičius.

„Tai buvo nuostabus nuotykis. Jūs visada mano širdyje užimsite ypatingą vietą“, – jautria atsisveikinimo žinute socialiniuose tinkluose dalinosi gražiais įvarčiais komandos gerbėjus džiuginusi puolėja.

I. Freitas „Primera“ lygoje susitiks su kita buvusia „Gintros-Universiteto“ puolėja Zenatha Coleman, kuri vilki „Valencia“ marškinėlius.

Pietų Afrikos rinktinės narės J. Seoposenwe ir N. Vilakazi prie Lietuvos čempionių prisijungė šį pavasarį, dar prieš išvykdamos į Pasaulio čempionatą Prancūzijoje, tuo tarpu Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) ir Tailando pasus turinti M. Nild į Lietuvą atvyko prieš pat UEFA Čempionių lygos atrankos turnyrą.

Su šiomis legionierėmis kontraktai galiojo iki Čempionių lygos pabaigos.

„Apmaudu, kad šiais metais mums Čempionių lyga baigėsi galima sakyti neįprastai anksti, bet toks jau yra sportas – vieną dieną laimi, kitą – pralaimi. Dėkojame visoms žaidėjoms už įdėtas pastangas atstovaujant mūsų klubui ir linkime sėkmės tolimesnėse karjerose. Ypatingai norime padėkoti Isadorai, kuri nuo pat atvykimo į komandą demonstravo puikų profesionalumo pavyzdį. Tai ne tik aukšto lygio žaidėja, bet ir puiki asmenybė. Linkime sėkmingai pritapti naujoje komandoje, o durys sugrįžti pas mus jai bus visada atviros“, – apie galimybę sugrįžti užsiminė M. Radavičius.

Parengta pagal Šiaulių „Gintros-Universitetą“

Į viršų