Startavo daug intrigos žadantis penktasis Baltijos regbio „Top“ lygos sezonas. Jau pirmajame ture įvyko tikras trileris Kaune – jaunieji „Šiaulių“ regbininkai per paskutines minutes išplėšė pergalę prieš Kauno „Žalgirį“. Kituose susitikimuose čempionato favoritės Šiaulių „Vairo-Kalvio-Jupojos“ ir Šiaulių „Baltrex-Šiaulių“ ekipos nugalėjo svečius iš Latvijos.

Įspūdinga regbio drama užfiksuota atnaujintame regbio stadione Kaune. Čia susitiko dvi praėjusio sezono mažojo finalo dalyvės – Kauno „Žalgiris“ ir Šiaulių „Šiauliai“. Kauniečiai pirmavo iki 76-os minutės, bet pergalę šventė žaidėjai iš Šiaulių.

14-ąją min. šeimininkai po dviejų Aurimo Streckio žeminimų ir Eimanto Jatauto realizacijos smūgio pirmavo 12:0. Vis dėlto dar pirmajame kėlinyje „Šiaulių“ talentas Matas Miežys po žeminimo ir baudos bei realizacijos smūgių pelnė 10 taškų iš eilės ir sušvelnino ekipos atsilikimą iki dviejų taškų (10:12).

Antrajame kėlinyje „Žalgiris“ vėl nutolo po sėkmingos Tautvydo Mažylio atakos (19:10). 64-ąją min. Santaras Karnytis („Šiauliai“) pelnė žeminimą, o 73-iąją min. po M. Miežio baudos smūgio kauniečių pranašumas ištirpo iki minimumo (19:18). Po trijų minučių tas pats S. Karnytis dar kartą prispaudė kamuolį įskaitiniame plote ir išplėšė pergalę „Šiaulių“ klubui.

„Top“ lygos čempiono titulą ginantis Šiaulių „Vairo-Kalvio-Jupojos“ klubas turnyrą pradėjo užtikrintai. Jis savo aikštėje 26:0 (14:0) nugalėjo lygos debiutantę „Garkalne-Livonia“ (Latvija) ekipą.

Lygos naujokai sugebėjo pademonstruoti, kad lygos senbuviams tikėtis lengvo pasivaikščiojimo neverta. 8-ąją min. „Vairo“ regbininkai išsiveržė į priekį, bet vėliau ilgą laiką nesugebėjo pralaužti varžovų gynybos. Labai svarbus mačo momentas buvo pirmojo kėlinio pabaigoje, kai paskutinės atakos metu Evaldas Kanopackis pelnė taškus ir prieš pertrauką šeimininkai jau galėjo jaustis kiek ramiau – 14:0. Antrojoje mačo dalyje šiauliečių gynyba neleido varžovams pelnyti taškų, o patys surengė dvi rezultatyvias atakas ir iškovojo pergalę.

Šiais metais visus trofėjus Lietuvoje skinantis Šiaulių „Baltrex-Šiaulių“ klubas taip pat pergalingai startavo „Top“ lygoje. Jis namuose 36:16 (22:3) nugalėjo Kekavos „RC Miesnieki“ (Latvija) komandą.

Šiauliečiai pamatus pergalei padėjo pirmajame kėlinyje, kurį laimėjo 22:3. Antroje mačo pusėje skirtumas buvo pasiekęs 30 taškų (36:6), bet per paskutines 15 min. latviai sugebėjo pelnyti 10 taškų be atsako ir sušvelninti atsilikimą.

Antrajame „Top“ lygos ture įvyks nepaprastai intriguojantis Šiaulių regbio grandų supermūšis
– naujame Šiaulių regbio stadione susitiks „Vairas-Kalvis-Jupoja“ ir „Baltrex-Šiauliai“. Kitos dvejos rungtynės vyks Latvijoje: „Garkalne-Livonia“ susitiks su „Šiauliais“, o „RC Miesnieki“ – su Kauno „Žalgiriu“.

Parengta pagal LRF

Į viršų