Lietuvos jaunių (iki 19 metų) irklavimo rinktinė išvyko į Japoniją, kur po savaitės prasidės pasaulio pirmenybės. Jaunieji sportininkai tikina esantys gerai pasirengę svarbiausiam šių metų startui.

Tokijuje su stipriausiais bendraamžiais varžysis trys mūsų šalies įgulos: rungtyse porinėmis dvivietėmis valtimis startuos Tito Mašanausko ir Virgilijaus Prušinsko bei Ugnės Juzėnaitės ir Dovilės Rimkutės įgulos, paviene dviviete valtimi – Ramintos Morkūnaitės ir Martynos Kazlauskaitės įgula.

„Treniruotės buvo įdomios, nes pavienėje viskas yra visiškai kitaip negu porinėje valtyje – visai kitoks balansas, jėgų paskirstymas į valtį. Tikime, kad mums pakako laiko tinkamai pasiruošti pasaulio čempionatui. Visada tikimės geriausio, bet keliaujame į kitą pasaulio pusę, kur laukia kitoks klimatas. Svarbiausia, kad pavyktų aklimatizuotis. Tikiu, kad su Martyna galėsime parodyti, ką sugebame geriausiai. Kartu nesame iškovojusios titulo, kurį turėtume ginti, todėl didelio spaudimo tikrai nejaučiame, tačiau esame pasiruošusios atiduoti visas savo jėgas startams“, – sakė R. Morkūnaitė.

Europos jaunių čempionate auksą šiais metais iškovojusios porinę dvivietę valtį irkluojančios U. Juzėnaitė ir D. Rimkutė startui pasaulio pirmenybėms rengėsi pustrečio mėnesio.

„Pasirengimas buvo žymiai sunkesnis, daugiau kartų pykomės tarpusavyje, nes viena iš kitos reikalavome treniruotėse atiduoti 110 proc. savęs. Anksčiau  viena kitos taip nespaudėme, nes  nežinojome, kaip greitai galime irkluoti. Stovyklos metu netrūko „duobių“ – tiek emocinių, tiek fizinių“, – išdavė U. Juzėnaitė.

Pasak D. Rimkutės, irkluojant poroje svarbu jausti partnerį. „Svarbu yra vienodai jausti valtį, kurioje du žmonės tampa vienu galingu varikliu, galinčiu pasiekti rezultatą, kuriuo galima būtų didžiuotis. Labai daug tikėtis bijome. Laiko mažėja, o baimė vis didėja. Planuojame padaryti viską, ką galime, kad kirtusios finišo liniją nesigailėtume, jog nepadarėme to, ką galėjome atlikti geriausiai“, – kalbėjo irkluotoja.

Parengta pagal LIF

Į viršų