Kontrolinių rungtynių maratoną rengiantis UEFA moterų Čempionių lygos atrankos turnyrui Šiaulių „Gintros-Universiteto“ komanda baigė pralaimėjimu.

Rimanto Viktoravičiaus auklėtinės Šiaulių miesto centriniame stadione 1:3 (0:2) turėjo pripažinti Kazachstano čempionių Šymkento „BIIK-Kazygurt“ futbolininkių pranašumą, kurios taip pat baigė pasirengimą UEFA Čempionių lygos atrankos turnyrui.

Šiame susitikime Lietuvos čempionių gretose debiutavo prieš kelias dienas prie komandos prisijungusi Tailando rinktinės puolėja Miranda Nild. Pasaulio čempionato dalyvė mačą pradėjo ant atsarginių žaidėjų suolo, bet dar pirmajame kėlinyje žengė į aikštę.

Po pertraukos M. Nild po puikaus Isadoros Freitos perdavimo atsiplėšė nuo varžovių gynėjų ir pabėgusi viena prieš varžovių vartininkę pelnė įvartį jau debiutinėse rungtynėse – 1:3.

Pelnytas įvartis kaip reikiant sujudino šiaulietes, kurios vis dažniau ėmėsi lankytis varžovių baudos aikštelėje, o vos po kelių akimirkų rezultatą dar labiau sušvelninti ir atkurti intrigą galėjo Rimantė Jonušaitė. Vis tik jaunosios Šiaulių klubo puolėjos smūgis atsitrenkė į skersinį ir rezultatas liko nepakitęs.

Nors aikštės šeimininkės dar bandė „kabintis“ į rungtynes, vis tik jėgų mūsiškėms jau akivaizdžiai trūko, o viešnioms iš Kazachstano beliko išsaugoti turimą persvarą iki finalinio teisėjos švilpuko.
Primename, kad UEFA moterų Čempionių lygos atrankos turnyras startuos jau šią savaitę, rugpjūčio 7–13 dienomis Alytuje.

Pirmąsias rungtynes šiaulietės žais rugpjūčio 7 dieną, 18 val. Alytaus miesto centriniame stadione prieš Maltos čempionę „FC Birkirkara“.

Parengta pagal „Gintrą-Universitetą“

Į viršų