Artėjančioms MultiGyn Moterų lygos A diviziono kovoms sudėtį komplektuojanti „Šiaulių“ moterų krepšinio komanda pasipildė dar viena žaidėja iš kaimyninės šalies. Geltonuosius marškinėlius būsimame sezone vilkės „žemiausia profesionalia Baltarusijos krepšininke“ tituluojama Anastasija Suščik.

Vos 160 cm ūgio įžaidėja tapo antrąja legioniere, atvykusia iš praėjusiame sezone Baltarusijos čempionate triumfavusio Minsko „Tsmoki-Minsk“. Čia rungtyniavo ir prie „Šiaulių“ komandos jau prisijungusi puolėja Anna Lapo.

Stipriausios Baltarusijos moterų krepšinio komandos gretose šalies čempionate praėjusiame sezone įžaidėja rinko 6,8 taško, atliko 4,7 rezultatyvaus perdavimo bei atkovodavo 2,8 kamuolio per 22 aikštelėje vidutiniškai praleistas minutes.

Europos moterų krepšinio lygoje (EWBL) A. Suščik teko rotacijos žaidėjos vaidmuo. Per kone 12 vidutiniškai per rungtynes žaistų minučių ji rinko 2,5 taško, atlikdavo 0,7 rez. perdavimo ir po krepšiais sugriebdavo 1,7 kamuolio.

Nepaisant žemo ūgio, A. Suščik atstovavo visų amžių Baltarusijos jaunimo rinktinėms, o šią vasarą Minske tapo Europos žaidynių bronzos medalių laimėtoja krepšinio 3x3 rungtyje.

„Realybe tokia, kad su užsienietėmis šiuo metu susitarti yra žymiai lengviau nei su lietuvaitėmis. Yra kaip yra. Mes ieškojome pirmos pozicijos krepšininkės, kuri arba žaistų poroje su mūsų Dominyka Paliulyte arba jos viena kitą, priklausomai nuo varžovo ir rungtynių eigos, keistų. Anastasija yra tikra įžaidėja, atstovavusi Baltarusijos jaunimo rinktinėms. Pliusas ir tas, kad ji su kita mūsų naujoke Anna Lapo buvo toje pačioje struktūroje, tame pačiame Minsko klube. Nežiūrime į žemą jos ūgį, nes ši įžaidėja pasižymi komandos valdymu, atakos ritmo keitimu, perdavimais ir juodu darbu gynyboje. Tai yra mąstanti bei kurianti krepšininkė, galinti priimti ir nestandartinius sprendimus. Turi kovingą charakterį, daug noro, todėl atitinka mūsų viziją – kurti motyvuotą, jauną komandą. Tikimės, kad nesunkiai rasime bendrą kalbą“, – apie naująją legionierę sakė moterų komandos vyr. treneris Romualdas Petronis.

Parengta pagal KK „Šiauliai“

Į viršų