Lietuvos sportininkų Europos jaunimo vasaros olimpiniame festivalyje (EJOF) laukė trys finalai. Paskutinę varžybų dieną lietuvių akys krypo į teniso kortus ir lengvosios atletikos maniežą.

Daugiausiai dėmesio sulaukė medalį užsitikrinęs Vilius Gaubas, finale kovęsis prieš Ispanijos tenisininką Danielį Meridą. Paskutinį turnyro mačą 14-metis per 59 minutes pralaimėjo rezultatu 2:6, 0:6 ir pasipuošė sidabro medaliu.

„Pažinojau šį varžovą, bet nesitikėjau, kad jis taip gerai sužais – man nepavyko primesti savo žaidimo, todėl jis jautėsi patogiai ir aš nespėjau prie jo kamuolių. Pritrūko jėgų, galvos, psichologiškai buvau per silpnas, trūko kovos. Mačo metu pykau ant savęs, nes nesugebėjau pasipriešinti varžovui, nebuvo smagu. Tačiau tikrai nesitikėjau tokio rezultato – čia vienas geriausių momentų mano gyvenime, didžiausias pasiekimas, kokį kol kas galėjau iškovoti“, – atsiėmęs sidabro medalį savo pasirodymą olimpiniame festivalyje įvertino iš Šiaulių kilęs, bet šiuo metu Portugalijoje gyvenantis jaunuolis.

Parengta pagal LTOK

Į viršų