Gražiu stiliumi pergalių seriją kontrolinių rungtynių cikle pratęsė Šiaulių „Gintros-Universiteto“ futbolininkės.

UEFA moterų Čempionių lygos atrankos turnyrui besiruošiančios šiaulietės savo žiūrovų akivaizdoje po visiškai skirtingų pirmosios ir antrosios rungtynių dalių 4:1 (0:0) nugalėjo Lenkijos vicečempionę Konino „KKPK Medyk“ vienuolikę.

Lietuvos čempionės su „Medyk“ ekipa paskutinį kartą varžėsi UEFA moterų Čempionių lygos atrankos turnyre Lenkijoje 2015-iais. Tuomet Rimanto Viktoravičiaus auklėtinės rimčiau nepasipriešino lenkėms ir nusileido rezultatu 0:4.

Šis kontrolinis mačas buvo jau visai kita istorija ir tai puikiai įrodė „Gintros-Universiteto“ futbolininkės, kurios nepaisant to, jog šis susitikimas iš esmės nieko nelėmė visų rungtynių metu demonstravo valią ir pasiaukojančią kovą, kuria po mačo džiaugėsi ir vyriausiasis komandos treneris R. Viktoravičius.

Nors pirmajame kėlinyje žaidimas „nesiklijavo“ nei vienai komandai, o pavojingų progų išskyrus kelis momentus sukurti žaidėjoms nepavyko, antroji mačo dalis neturėjo nuvilti nei vieno į stadioną atvykusio žiūrovo.

Vos prasidėjus antrajai rungtynių pusei „Gintra-Universitetas“ išsiveržė į priekį, kai po Jermaine Seoposenwe perdavimo iš krašto kamuolį vienu lietimu tiksliai nukreipė Rimantė Jonušaitė – 1:0.

Lenkės po šio praleisto įvarčio nesutriko ir veiksmą perkėlė į šiauliečių aikštės pusę. Po kelių minučių baudos aikštelės ribose ranka į kamuolį sužaidus Vestinai Neverdauskaitei „Medyk“ gavo puikų šansą išlyginti rezultatą ir juo pasinaudojo. Įvartį nuo 11 metrų žymos pelnė Natalia Chudzik – 1:1.

Vis dėlto šis nesėkmingas epizodas „Gintros-Universiteto“ vienuoliktuko nepaveikė. Liubou Hudchanka tiksliai lyg su ranka perdavė kamuolį į baudos aikštelę įkirtusiai Hannai Pilipenkai, kuri vėl persvėrė rungtynių svarstykles aikštės šeimininkių pusėn – 2:1.

Prabėgus vos kelioms minutėms po pelnyto įvarčio ta pati H. Pilipenka pastebėjusi, jog varžovių vartininkė yra neapdairiai palikusi savo ginamus vartus precizišku smūgiu iš toli permetė kamuolį jai už galvos ir rezultatas tapo 3:1.

Tašką šiame susitikime padėjo po keitimo aikštėje pasirodžiusi Gabija Toropovaitė. Efektyviais klaidinamais judesiais kelias varžoves suklaidinusi jaunoji Šiaulių ekipos futbolininkė nuostabiu smūgiu į tolimąjį vartų kampą atsakė į visus dar kilti galėjusius klausimus – 4:1.

Paskutines kontrolines rungtynes prieš UEFA moterų Čempionių lygos atrankos turnyrą „Gintra-Universitetas“ žais rugpjūčio 1 d., Šiaulių miesto centriniame stadione prieš Kazachstano čempiones Šymkento „BIIK-Kazygurt“ futbolininkes.

Parengta pagal Šiaulių „Gintros-Universitetą“

Į viršų