Artėjant UEFA moterų Čempionių lygos atrankos turnyrui dar vieną kontrolinį mačą pasirengimo cikle sužaidė Šiaulių „Gintros-Universiteto“ komanda.

Lietuvos čempionės Šiauliuose susitiko su Švedijos klubu Karlshamno „FK Asarum“ ir po kovingų 90 minčių įveikė varžoves iš Skandinavijos rezultatu 3:1 (1:1).

Šiame susitikime pirmosios į priekį išsiveržė viešnios iš Švedijos. Po apmaudžios klaidos tolimas Felicia Da Silva smūgis netikėtai įskriejo į Gretos Lukjančukės ginamus vartus – 0:1.

Tokia mačo pradžia pažadino šiaulietes iš letargo miego, todėl išlyginamojo įvarčio ilgai laukti nereikėjo. Atakos smaigalyje atsidūrusi brazilė Isadora Freitas vadinamu „špicu“ nukreipė kamuolį į tinklą – 1:1. Kovingai vykęs pirmasis kėlinys taip ir baigėsi – 1:1.

Po pertraukos iniciatyvą aikštėje įtvirtinusios Rimanto Viktoravičiaus auklėtinės turėjo realių progų išsiveržti į priekį, tačiau Nothando Vilakazi smūgis suvirpino skersinį, o pavojingą I. Freitos išpuolį sustabdė paskutinė varžovių gynėja.

Vis dėlto švedžių vartininkė neturėjo jokių šansų standartinėje situacijoje, kai Dovilė Gailevičiūtė tiesiog idealiai išnaudojo baudos smūgį iš maždaug 18 metrų – 2:1.

Nors „Asarum“ žaidėjos nesiruošė kelti baltos vėliavos ir stengėsi pavojingai kontratakuoti, o šiauliečių gynyboje pasitaikė neužtikrintų veiksmų, vis tik vartus antroje mačo pusėje pavyko išsaugoti „sausus“.

Pergalę mūsiškėms įtvirtino po Hannos Pilipenko smūgio pirmoji prie atšokusio kamuolio suskubusi Rimantė Jonušaitė ir nukreipusi jį į vartus – 3:1.

Primename, kad UEFA moterų Čempionių lygos atrankos turnyras rugpjūčio 7–13 dienomis vyks Alytuje.

Parengta pagal Šiaulių „Gintros-Universitetą“

Į viršų