Rokiškio rajone, „Moto-Roki“ trasoje, vyko trečiasis Lietuvos motociklų kroso čempionato etapas. Atkaklias kovas žiūrovams dovanojo pagrindinių MX1, MX2 klasių motociklininkai, motociklų su priekabomis ekipažai, veteranai ir patys jauniausieji sportininkai, tarp kurių dar ne visi į mokyklą eina.

Geriausias Lietuvos motokrosininkas Arminas Jasikonis šiemet iškovojo pirmąjį titulą – tapo Olandijos čempionu greičiausių motociklų su 500 kub. cm varikliais klasėje. Olandijos čempionate šiemet vyko keturi etapai ir daugelyje jų dominavo lietuvis: trijuose važiavimuose jis užėmė 1 vietą, keturiuose – 2 ir vieną kartą liko 3.

Pačių greičiausių motociklų MX1 klasėje staigmenų nebuvo – dviejuose važiavimuose po pergalę iškovojo čempionato lyderiai Domantas Jazdauskas ir estas Jan Jakobson, o trečias abu kartus liko Nojus Gasiūnas.

MX2 klasės važiavimuose nedalyvavo Lietuvos čempionato lyderis Dovydas Karka, nugalėjęs pirmuose dviejuose etapuose, tad visas tris podiumo pozicijas užėmė svečiai iš Latvijos: Niks Niklavs Suna, Kristians Freimanis ir Toms Babris. Po šio etapo D. Karka nukrito į trečiąją vietą čempionato įskaitoje, o pirmas dvi užima svečiai iš Latvijos.
Motociklų su varikliais iki 125 kub. cm įskaitoje greičiausias buvo Arnas Vedluga, jam nežymiai nusileido Kristers Krists Suna iš Latvijos, o trečiosios vietos apdovanojimu turėjo tenkintis Dominykas Sugintas.

Broliai Mantas ir Rytis Kišūnai, daugkartiniai Lietuvos čempionai, „namų trasoje“ įrodė pranašumą prieš visus priešininkus ir nugalėjo abiejuose motociklų su priekabomis 750 s/p važiavimuose.

Antrąją vietą etapo įskaitoje užėmė Tomas Baltušis su Tadu Natka, treti liko Modris Stelle ir Martins Zemeskalns.

Keturračių klasėje greičiausias buvo latvis Valerijs Kuzmins, kuriam į nugarą kvėpavo viena greičiausių Lietuvos motociklininkų Austėja Tamuliūnaitė. Trečiąją vietą užėmė Renatas Jegorovas.

Pačių jauniausių motociklininkų klasėse dominavo svečiai iš Latvijos. Bene mažiausiai nuspėjamoje motociklų su varikliais iki 50 kub. cm klasėje pirmą vietą užėmė Greg Laguta, antras liko Rojus Zaborskis, trečias – Denijs Bogdanovs. Šių varžybų nugalėtojas G. Laguta – naujokas Lietuvos čempionate, privertęs pasijaudinti 2019 m. sezono lyderius, šiame etape turėjusius tenkintis tik 2–3 vietomis.

Motociklų iki 65 kub. cm klasėje intrigos kiek mažiau, bent jau kovoje dėl pirmos vietos – čia užtikrintai nugalėjo vienas geriausių Rytų Europos motociklininkų Marius Adomaitis, pirmaujantis ir Lietuvos čempionate. Antras liko Raivo Laicans, trečias – Matas Skodžius, ketvirtas – šios klasės debiutantas Eimantas Čepulis.

85 kub. cm klasėje visas podiumo vietas užėmė svečiai iš Latvijos: Kirils Maslovs, Kristers Janbergs ir Martins Platkevics. K. Maslovs debiutavo Lietuvos čempionate ir tik padidino sumaištį šio sezono įskaitoje – po trijų etapų pirmoje vietoje įsitaisiusį K. Janbergs nuo trečioje vietoje esančio Ugniaus Liulio skiria vos 9 taškai.

Parengta pagal LMSF

Į viršų