Valmieroje (Latvija) surengto Europos mažųjų dviračių kroso (BMX) čempionato jaunių vaikinų varžybose Gvidas Usevičius pasiekė ketvirtfinalį, o galutinėje įskaitoje tarp 51-o dalyvio iš 14-os šalių buvo 27-as. Jo brolis Gustas užėmė 34-ąją vietą.

Gvidas kvalifikaciniuose važiavimuose užėmė ketvirtą, trečią ir šeštą vietas, o ketvirtajame ketvirtfinalio važiavime buvo priešpaskutinis, septintas. Gustas kvalifikaciniuose važiavimuose buvo penktas, ketvirtas ir šeštas.

Nugalėjo britas Ross Cullen. Antrąją vietą užėmė jo tėvynainis Ryan Martin, o trečiąją – Prancūzijos atstovas Hugo Marszalek.

Vyrų elito grupėje (70 dalyvių iš 16 šalių) Lietuvos vicečempionas Lukas Karalius užėmė 56-ąją, o Lietuvos čempionas Gabrielius Pabijanskas – 61-ąją vietas.

Visas tris prizines vietas iškovojo Nyderlandų dviratininkai. Europos čempionu tapo 2015 metų pasaulio čempionas ir 2016 metų vicečempionas, pasaulio reitingo lyderis Niek Kimmann. Sidabrą iškovojo Twan van Gendt, o bronzą – Dave van der Burg. Nugalėtojo titulą gynęs britas Kyle Evans liko septintas.

L. Karalius kvalifikaciniuose važiavimuose buvo dukart aštuntas ir šeštas, o G. Pabijanskas – dukart šeštas ir septintas. Aštuntfinalio (64 dalyviai) pirmajame važiavime Lukas užėmė septintąją vietą, o šeštajame važiavime Gabrielius liko paskutinis, aštuntas. Iš aštuonių grupių į ketvirtfinalį pateko 1–4 vietas užėmę dviratininkai.

Jaunių merginų grupėje (21 dalyvė iš 12 šalių) Vėja Baškytė užėmė 18-ąją vietą. Lietuvos dviratininkė kvalifikaciniuose važiavimuose buvo ketvirta ir dukart septinta.

Nugalėjo šveicarė Zoe Claessens. Antrąją vietą iškovojo rusė Viktorija Vaskova, o trečiąją – britė Ellie Featherstone.

Parengta pagal LDSF

Į viršų