Lietuvos paplūdimio tinklininkai Lukas Každailis ir Arnas Rumševičius užtikrintai įžengė į dviejų žvaigždučių pasaulio turo Kinijoje ketvirtfinalio kovas, sausa 2–0 (21–12; 21–18) pergale įveikdami iraniečių duetą Rahman Raoufi/Abolhamed Mirzaali. Burtai lėmė, kad toliau dėl patekimo į pusfinalį mūsiškiai susitiko su viena iš turnyro favoritų pora – Austrijos duetu Christoph Dressler ir Alexander Huber.

Mūsiškiai gana lengvai pradėjo pirmąjį setą rezultatu 21:16, tačiau antrajame sete sulaukė stipraus pasipriešinimo iš varžovų ir itin dramatiškoje ir atkaklioje antrojo seto kovoje vis tik nusileido priešininkams 31:33. Austrijos sportininkai gerai išanalizavę Lietuvos dueto žaidimą ir antrajame sete susigrąžinę iniciatyvą, ją išlaikė visą trečiąjį setą, neleisdami mūsų sportininkams jų pavyti. Nors lietuviams 8:11 atkarpoje pavyko pasivyti austrus 11:12, tačiau Christoph Dressler ir Aleksander Huber esant vienu žingsniu arčiau pergalės, mūsiškiams nepavyko susitikimo užbaigti savo naudai ir rezultatu 1–2 (21-16; 31-33; 13-15) lietuviai užbaigė savo pasirodymą šiame pasaulio ture 5-oje pozicijoje, uždirbdami 1000 JAV dolerių piniginį prizą ir 240 pasaulio reitingo taškų.

Kitai šiame pasaulio ture dalyvaujančiai Lietuvos tinklininkų porai Artūrui Vasiljevui ir Robertui Juchnevičiui D grupės kovose nepavyko iškovoti paskutinio kelialapio į atkrintamąjį etapą. Lietuvos duetas nusileido varžovams iš Kinijos Zhuoxin Li ir Chaowei Zhou 0–2 (20–22; 13–21) ir dviejų žvaigždžių pasaulio turą jie užbaigė 19-oje vietoje, laimėdami 500 JAV dolerių piniginį prizą ir užsidirbdami 150 pasaulio reitingo taškų.

Bendrą šio turo prizinį fondą sudaro 50 tūkst. JAV dolerių.  

Tuo tarpu Lietuvoje prasidėjo Europos Rytų tinklinio zoninės asociacijos (EEVZA) vyrų turas Rokiškyje, kuriame Lietuvai atstovauja ir dėl 4 tūkst. Eur piniginio prizo kovoja keturios tinklininkų poros – Audrius Knašas ir Patrikas Stankevičius, Edvinas Vaškelis ir Linas Petravičius, Artūras Vincelovičius ir Tomas Staševičius, Gilbertas Kerpė ir Aurimas Mazūras.

Parengta pagal LTF

Į viršų