Šiauliuose prasidėjo penkias dienas truksianti „Baltijos regbio stovykla 2019“. Šešiasdešimt jaunuolių iš Lietuvos ir Latvijos nuo pat ryto liejo prakaitą vadovaujami patyrusių trenerių Šiaulių regbio akademijos stadione.

Pietų Afrikos Respublikos Sharks akademijos iniciatyva surengtoje stovykloje Šiauliuose dalyvauja sportininkai nuo 10 iki 18 metų. Pagal amžių jie suskirstyti į atskiras grupes. Vaikinai įdėmiai klauso trenerių nurodymų ir iš karto mėgina visa tai atlikti patys. Atakų organizavimas, gynybos elementai, kamuolio perdavimo technika, įvairūs pratimai, užduotys, modeliuojamos situacijos – treneriai taip perteikia savo žinias, patirtį, o jaunieji sportininkai tiesiog sugeria į save visą informaciją.

Biza Ntando Manyosha iš Pietų Afrikos Respublikos yra vyriausiasis stovyklos treneris. Pastaruosius penkerius metus jis vadovauja Lietuvos vyrų regbio-15 rinktinei.

Patrikas Rosas Alenas iš Pietų Afrikos Respublikos yra itin patyręs treneris, kuris visiškai neseniai tapo Lietuvos vyrų regbio-7 vyriausiuoju treneriu ir su Lietuvos vyrų regbio rinktine pateko į Elitinę Gran Prix divizioną.

Matt Ratana iš Naujosios Zelandijos prie stovyklos prisijungs vėliau. Jis dirba policininku, treniruoja Anglijos Kento klubą.

Tony iš Čekijos yra buvęs Čekijos jaunimo ir suaugusiųjų rinktinių vyriausiuoju treneriu. Šiuo metu eina Čekijos regbio federacijos techninio direktorius pareigas bei treniruoja regbio klubą Richiani.

Maso Bowles iš Pietų Afrikos Respublikos. Patyręs treneris dirbantis su Anglijos regbio klubais.

Johnny Goodridge – tai profesionalus žaidėjas, kuris visai neseniai pradėjo trenerio karjerą. Šiuo metu darbuojasi Anglijoje Hartpury koledže.

Parengta pagal Šiaulių regbio ir žolės riedulio akademiją

Į viršų