UEFA būstinėje Nione buvo ištraukti UEFA moterų Čempionių lygos atrankos grupių burtai, po kurių paaiškėjo kurios komandos atvyks į Lietuvą rugpjūčio 7–13 dienomis varžytis UEFA moterų Čempionių lygos atrankos turnyre.

Į 10-ąją atrankos grupę kartu su šeimininke Šiaulių „Gintros-Universiteto“ (1 burtų krepšelis) komanda pateko Birkirkaros „FC Birkirkara“ (Malta, 4 burtų krepšelis), Veksfordo „Youths“  (Airija, 3 burtų krepšelis) ir Škoderio „KF Vllaznia“ (Albanija, 2 burtų krepšelis).

Įdomu tai, kad su Veksfordo klubu iš Airijos keliai UEFA moterų Čempionių lygoje susikerta jau trečią kartą per pastaruosius penkis metus.

2015 metais Lenkijos Konino mieste vykusiame atrankos turnyre „Gintra-Universitetas“ netikėtai 0:1 turėjo pripažinti airių pranašumą, o jau po metų būtent Airijoje rezultatu 2:1 pasiekė saldų revanšą.

Lietuvos čempionėms yra žinoma ir „KF Vllaznia“ ekipa. Su šia teko kovoti 2014-ais metais Lietuvoje vykusioje atrankoje, kuomet šiaulietės paskutiniame grupės susitikime net 5:0 sutriuškino albanes ir tuomet pirmą kartą klubo istorijoje iškopė į UEFA Čempionių lygos pagrindinį turnyrą.

„Tiek su albanų, tiek su airių klubais esame rungtyniavę visai netolimoje praeityje. Nors metams bėgant daug kas gali pasikeisti vis tik žinome, kad „Youths“ remiasi vietinėmis žaidėjomis, kurių britiškas futbolas akcentuotas aršia fizine kova. Lenkijoje iš jų jau gavome pamoką, o ir susitikimas Airijoje buvo įtemptas iki paskutinių sekundžių, nors ir pavyko pasiekti revanšą. Tuo tarpu „KF Vllaznia“ galbūt prieš atrankos turnyrą sudėtį stiprins žaidėjomis iš užsienio, todėl dar anksti prognozuoti jų tikrąjį pajėgumą. Apie Maltos ekipą kažką daugiau pasakyti yra sudėtinga, nes su šia varžove nesame susidūrę, bet nuvertinti jų taip pat negalime. Jeigu apibendrinant viską vienu sakiniu, tai galiu pasakyti, kad ar būtumėme ištraukę potencialiai stipresnius ar silpnesnius varžovus vis tiek turėsime įrodyti savo pranašumą, kadangi esame pirmo burtų krepšelio komanda ir žaisime namuose, kur visi iš mūsų tikisi tik pergalių ir kelialapio tolyn“, – apibendrino treneris.

Atrankos turnyro varžybos vyks Alytuje ir Marijampolėje rugpjūčio 7–13 dienomis.

Parengta pagal Šiaulių „Gintros-Universitetą“

Į viršų