Praėjusią savaitę Zenicos mieste Bosnijoje ir Hercogovinoje vykusiose Europos čempionato „Trophy“ diviziono varžybose nugalėtoja tapusi Lietuvos vyrų regbio-7 rinktinė, kurios sudėtyje rungtyniauja net trys Šiaulių universiteto studentai – Armandas Kalinauskas (kūno kultūros studijų programa, II kursas), Donatas Vilimavičius (kūno kultūros studijų programa, I kursas) ir Vytaras Bloškys (kūno kultūros studijų programa, V kursas), iškovojo teisę žaisti Tokijo olimpinių žaidynių atrankos turnyre.

Lietuvos regbininkai kelią čempionų taurės ir bilieto į kitų metų elitinį „Grand Prix“ divizioną link pradėjo birželio 15–16 dienomis Zagrebe (Kroatija) surengtame pirmajame „Trophy“ diviziono etape, kuriame Patricko Rosso-Alleno auklėtiniai užėmė trečiąją vietą.

Po savaitės įvykusiame antrajame etape Bosnijoje ir Hercogovinoje mūsų šalies rinktinei reikėjo ne tik užimti pirmąją vietą, bet dar ir iki finalo įveikti pagrindinius konkurentus kovoje dėl čempionų titulo – belgus. Lietuviai šią užduotį įvykdė pusfinalyje (21:15), o finale buvo įveikti ir ukrainiečiai (24:19).

Susumavus dviejų etapų rezultatus, Lietuvos rinktinė kartu su ukrainiečiais ir belgais surinko po 36 taškus, tačiau dėl geresnio pelnytų ir praleistų įvarčių skirtumo lietuviai tapo šių metų „Trophy“ diviziono čempionais.

Iškovoję pirmąją vietą, mūsų šalies mažojo regbio rinktinės atstovai kartu pelnė ir kelialapį į olimpinį atrankos turnyrą Prancūzijoje. Į elitinį „Grand Prix“ divizioną kitais metais lietuviai grįš pirmą kartą nuo 2016-ųjų.

Liepos 13–14 d. Kolomjė mieste (Prancūzija) lietuvių lauks dar didesnis išbandymas – kova olimpiniame atrankos turnyre su pajėgiausiomis Europos rinktinėmis, dar neturinčiomis kelialapio į kitų metų Tokijo olimpines žaidynes.

Parengta pagal Šiaulių universiteto informaciją

Į viršų