Į Švyturio areną susirinko beveik 1300 karatė sportininkų iš 8 šalių dalyvauti Baltijos taurės „Vilties kova 2019“ varžybose. Pačios masiškiausios karatė varžybos yra išskirtinės tuo, kad visi jose dalyvaujantys sportininkai yra prizininkai, o renginio idėja vienytis kovai su onkologinėmis ligomis. Šio renginio surenkama dalyvio mokesčio dalis skiriama paremti Šv. Prancičkaus onkologijos centrą.

Norint iškovoti turnyro nugalėtojo titulą, reikėjo laimėti 2 kovas, tai pavyko padaryti, net 12 Kuršėnų karatė klubo DAO ir sporto mokyklos sportininkų: Benas Sprindžiukas, Gabija Vitkevičiūtė, Kajus Jonaitis, Kernius Leliukas, Mėta Salygaitė, Nojus Grikštas, Patricija Leščinskaitė, Radvilas Lukšas, Šarūnas Neverdauskas, Tauras Pugačius, Titas Černiauskas ir Vidmantė Petrulionytė.

Antrąsias vietas iškovojo 8 sportininkai: Aronas Pranauskas, Ieva Pieškutė, Jonas Spuris, Kornelijus Kaveckas, Oskaras Degutis, Raigardas Salyga, Tomas Mituzas ir Vakaris Kaveckas.

Trečiosios vietos atiteko 9 sportininkams: Edvardas Jablonskis, Gražvydas Tinteris, Julius Simonovičius, Kipras Mintauskas, Kristijonas Pocius, Lukas Danielius Ramanauskas, Pijus Blankus, Silvijus Žemeckas ir Teodora Kaveckaitė.

Tai buvo paskutinės varžybos daugumai sportininkų šiais mokslo metais. Dvejiems Lietuvos rinktinės nariams Lukui Neimantui ir Gvidui Rimkui dar reikia sudalyvauti artėjančiame Europos U-16 čempionate, Prahoje. Toliau, liepos ir rugpjūčio mėnesiais, visi norintys karatistai galės praleisti vasarą karatė stovyklose ir ruoštis artėjančiam naujam sezonui.

Parengta pagal Valdemaro Mitkaus informaciją

Į viršų