Lietuvos moterų rinktinei Rygoje vykusiose varžybose nepavyko iškovoti Baltijos taurės. Lemiamose rungtynėse su Latvija lietuvės rodė ambicingą žaidimą atakose, tačiau šį kartą įvarčių įmušti nepavyko, o varžoves šventė pergalę 2:0.

Lietuvos ekipa šventė pergalę prieš Estiją 2:0 ir rungtynėse vyriausiasis treneris Rimantas Viktoravičius pasitikėjo tuo pačiu vienuoliktuku. Vienintelė Oksana Imanalijeva praleido dvikovą dėl traumos, ją pakeitė įvartį prieš estes įmušusi Rita Mažukelytė.

Dvikovą su šeimininkėmis Lietuvos rinktinė pradėjo pozityviai ir kėlė problemų oponenčių gynybai. 8-ąją minutę Rimantė Jonušaitė turėjo pirmą progą įmušti, kai prasiveržė pro gynėjas baudos aikštelės dešinėje, bet iš patogios pozicijos smūgiavo šalia vartų.

Visgi lietuvėms greitai teko traukti kamuolį iš savų vartų, kai latvės pasižymėjo pirmoje pavojingoje situacijoje. Po perdavimo iš krašto, baudos aikštelės centre kamuolį į vartus įmušė Karlina Miksonė.

Nesėkmingoje pirmoje kėlinio atkarpoje Latvija pelnė ir antrąjį įvartį. 20 minutę Olga Ševcova iš arti nuginklavo Gretą Lukjančukę.

Pirmajame kėlinyje žaidimas buvo lygus iki pertraukos, bet po jos Lietuvos komanda kibo į atlapus pirmaujančioms varžovėms bei sukūrė ne vieną gaisrą latvių baudos aikštelėje.

Viena aktyviausių buvo saugė Liucija Vaitukaitytė. 59-ąją minutę ji pavojingu smūgiu į vartų viršų privertė vartininkę parodyti meistriškumą, vėliau keli lietuvės smūgiai buvo blokuoti. Taip pat ypač aktyviai dešiniajame krašte atakas vystė Simona Veličkaitė.

Iki mačo pabaigos Lietuvos rinktinė dažnai bandė perdavimais į baudos aikštelę ir smūgiais šalia jos sukurti progas įmušti, bet Latvijos komanda išlaikė pranašumą ir iškovojo pergalę 2:0. Lietuvos rinktinė užėmė antrąją vietą.

Parengta pagal LFF

Į viršų