Lietuvos moterų žolės riedulio čempionate padėtas taškas – 2018/2019 metų čempionėmis tapo Šiaulių „Ginstrektė-ŠSG“ klubo merginos. Sidabras atiteko Vilniaus „Žuvėdra-SM Tauras“, o bronza džiaugėsi „Širvintų SC-Inta“.

Lietuvos moterų superfinalo kovose prieš Vilniaus klubą žaidusios Šiaulių „Ginstrektė-ŠSG“ merginos užtikrintai laimėjo abi finalo rungtynes. Pirmojo susitikimo Šiauliuose metu ilgametės Lietuvos čempionės mušė 8 įvarčius nepraleisdamos nei vieno Žuvėdros klubo merginų įvarčio į savo vartus. Prie komandos pergalės 2 įvarčiais prisidėjo ir Samanta Jakovleva – rezultatyviausia Lietuvos moterų čempionato žaidėja iš viso įmušusi 18 įvarčių. Antrasis komandų susitikimas Vilniuje taip pat baigėsi Šiaulių klubo merginų pergale rezultatu 4:0. Merginos džiaugėsi ne tik komandiniais pasiekimais, bet ir komandos narės – Ramūnės Petrauskaitės-Bartkuvienės asmeniniu laimėjimu. Ramūnė buvo išrinkta geriausia Lietuvos moterų čempionato žaidėja.

Mažojo finalo kovos buvo sunkiai prognozuojamos – reguliariojo sezono metu užėmusios antrąją turnyrinės lentelės poziciją, bet po sunkios kovos pralaimėjusios atrankos į finalą rungtynes prieš „Žuvėdra-SM Tauras“ merginas, Šiaulių „Akademija“ klubo merginos kovojo dėl trečiosios vietos su Širvintų „SC-Inta“ klubo merginomis. Širvintų merginoms pavyko minimaliu skirtumu iškovoti pirmąją pergalę Šiauliuose, laimint rungtynes prieš Šiaulių „Akademija“ klubo merginas rezultatu 1:0. Šią pergalę merginos užtikrino antrojo susitikimo metu, laimėdamos rungtynes Vilniuje rezultatu 2:0. Širvintiškės pasipuošė bronzos medaliais, o jų komandos žaidėja – Karolina Urbonavičiūtė buvo apdovanota ir asmeniniu prizu kaip perspektyviausia Lietuvos čempionato žaidėja. Penktoji čempionato vieta atiteko Kelmės „Aušra“ klubo merginoms.

Parengta pagal LŽRF

Į viršų